Antena 3 CNN Economic OUG pentru scutirea de impozit a celor care dau în plată

OUG pentru scutirea de impozit a celor care dau în plată

OUG pentru scutirea de impozit a celor care dau în plată
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    08 Iun 2016   •   14:06

Inițiatorii legii dării în plată și reprezentanții Ministerului Finanțelor s-au pus de acord asupra problemei plății impozitului în cazul celor care își dau casa băncii, potrivit jurnaliștii.ro

Se va emite astfel o Ordonanță de Urgență care va modifica Codul Fiscal, și nu legea, prin care toți cei care dau în plată să fie scutiți de plata acestui impozit, a anunțat inițiatorul legii, Daniel Zamfir.

”Întâlnirea de azi de la Ministerul Finanțelor a fost extrem de constructivă. Am convenit cu toții ca pentru lămurirea nedatorării impozitului la darea în plată se va emite o ordonanță de urgență care va modifica Codul Fiscal și nu Legea dării în plată, așa cum am solicitat în toată această perioadă. Nu vor exista criterii gen casa în care locuiești sau criterii legate de venituri. Au rămas de clarificat niște chestiuni tehnice solicitate de către notari, dar vreau să vă asigur că principiul în care cred foarte tare va fi respectat! Nu poți plăti impozit când nu obții niciun venit, mai mult, îți asumi o pierdere uriașă!”, a scris Daniel Zamfir pe Facebook.

Așadar, cei care se hotărăsc să își dea casa în plată nu vor trebui să suporte impozit pe transferurile de proprietate. Legislația în vigoare, şi anume Codul Fiscal, prevedea o taxare de 2-3% pentru fiecare tranzacţie. 

Impozitul ar fi putut ajunge chiar la 10.000 de lei.

Citiți și 4.000 de români au renunţat la case, în baza Legii dării în plată

 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close