Antena 3 CNN Economic Pâine mai ieftină cu 15%, de la 1 iulie

Pâine mai ieftină cu 15%, de la 1 iulie

Pâine mai ieftină cu 15%, de la 1 iulie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    30 Mai 2013   •   17:38

Pâinea se va ieftini cu circa 15% de la 1 iulie, dacă se va adopta reducerea TVA la 9%, astfel că o franzelă va costa 85 de bani, faţă de un leu în prezent, a anunţat, joi, preşedintele patronatului din industria pâinii, Rompan, Aurel Popescu, potrivit Mediafax.

La rândul său, Alexandru Vlad, vicepreşedintele Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România şi director general al Selgros, a arătat că şi marile magazine vor fi nevoite să scadă preţurile.

Premierul Victor Ponta declara, la jumătatea lunii mai, că pentru proiectul de reducere a TVA la pâine va trebui să se aloce 250 de milioane de lei, FMI transmiţând Guvernului să aloce aceşti bani din altă parte şi să nu meargă doar pe ideea că îi va recupera din evaziunea fiscală.

Ponta a spus că reducerea TVA la pâine nu se poate face decât pe tot lanţul şi că proiectul poate debuta după rectificarea bugetară din luna iulie.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, consideră că prin reducerea TVA la pâine de la 25%, la 9%, încasările la bugetul de stat vor creşte şi nu vor apărea probleme care să genereze deficite.

×
Subiecte în articol: pâine Victor Ponta Daniel Constantin
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close