Antena 3 Economic Pandemia i-a forţat pe români să strângă cureaua. ”Țin bănuții la saltea. Dacă vine criza?”

Pandemia i-a forţat pe români să strângă cureaua. ”Țin bănuții la saltea. Dacă vine criza?”

03 Iul 2020   •   20:00
Pandemia i-a forţat pe români să strângă cureaua. ”Țin bănuții la saltea. Dacă vine criza?”
Sursa foto: Agerpres

Pandemia i-a forţat pe români să strângă cureaua. Potrivit unui studiu, în perioada de izolare, românii şi-au redus semnificativ chetuielile şi implicit au economisit mai mult. 

Pentru că perioada de criză nu a trecut deocamdată, românii se declară mult mai preocupaţi să pună bani deoparte la saltea pentru zile negre, în special cei care au trecut în somaj sau au rămas fără loc de muncă.

Potrivit unui sondaj realizat recent de o bancă, patru din 10 români şi-au redus cheltuielile în perioada regimului de izolare. Unii au fost forţaţi de pierderea jobului, în timp ce alţii nu au mai avut pe ce cheltui banii din cauza restricţiilor de circulaţie.

Aproape jumătate dintre români au cheltuit mai puțini bani

Dacă înainte de pandemie românii economiseau în principal pentru a-şi cumpăra o locuinţă sau pentru a merge într-o vacanță, acum românii par tot mai procupați să strângă un fond pentru zile negre. Potrivit un sondaj, în perioada de izolare aproape jumătate dintre români au cheltuit mai puțini bani, în timp de 31% au economist mai mult.

Alţii ar vrea să economisească, dar nu reuşesc din cauza veniturilor scăzute

Specialiştii în educaţie financiară spun însă ce se poate economisi din orice salariu, chiar dacă asta ar însemna să punem deoparte mai puţin de 100 de lei pe lună.

Cel mai bine este însă să economisim în perioadă de creştere economică, spun specialiştii.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close