Antena 3 CNN Economic Panourile solare pe terenurile agricole ar putea fi interzise

Panourile solare pe terenurile agricole ar putea fi interzise

Panourile solare pe terenurile agricole ar putea fi interzise
Sursa foto: Foto: energy-saving-info.com
de M.Z.    |    29 Apr 2013   •   13:22

Instalarea panourilor solare pe terenurile agricole ar putea fi interzisă. Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, vrea să modifice legea privind energia regenerabilă în acest sens şi prevederea ar putea fi introdusă printr-o ordonanţă de urgenţă săptămâna viitoare.

"Săptămâna viitoare dăm drumul la ordonanţa de urgenţă. Vor fi unele modificări, pentru că am primit mai multe propuneri interesante. De exemplu, de ce să punem panouri fotovolatice pe terenurile agricole?", a replicat Niţă.

Ministrul Niţă spune că nu este interesat de nemulţumirea investitorilor care au cumpărat deja terenuri pentru astfel de proiecte fotovoltaice.

Întrebat ce se întâmplă cu investitorii şi companiile care au cumpărat deja terenuri pentru dezvoltarea unor proiecte fotovoltaice, Niţă a răspuns: "să fie sănătoşi!".

Pentru producerea unui megawatt (MW) prin panouri solare sunt necesare două hectare de teren.

Ordonanţa de urgenţă despre care Niţă spune că va fi aprobată săptămâna viitoare are mai multe prevederi care au nemulţumit investitorii în producţia de energie din surse regenerabile. Cea mai importantă prevedere este amânarea acordării unuor certificate verzi pentru producători, pentru o perioadă de câţiva ani.




×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close