Antena 3 CNN Economic Paradox românesc: Petrolul se ieftineşte, motorina se scumpeşte | Mircea Coşea: "În România, întotdeauna s-a întâmplat aşa"

Paradox românesc: Petrolul se ieftineşte, motorina se scumpeşte | Mircea Coşea: "În România, întotdeauna s-a întâmplat aşa"

Preţul barilului de petrol scade, a ajuns la un tarif mai mic chiar faţă de perioada dinaintea războiului, la 87 de dolari. 

Paradox românesc: Petrolul se ieftineşte, motorina se scumpeşte | Mircea Coşea: "În România, întotdeauna s-a întâmplat aşa"
Sursa foto: ILIE BUMBAC / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    08 Sep 2022   •   15:53

Benzina a ajuns la preţul de dinaintea războiului. Cel mai ieftin litru de benzină este în Capitală 6,66 lei. 

Cu toate acestea, motorina s-a scumpit în ultimele două săptămâni cu aproximativ 20 de bani. 

"În România, întotdeauna s-a întâmplat aşa. Atunci când a scăzut preţul la brut, preţul la pompă nu a scăzut imediat sau nu a scăzut deloc.

Această chestiune s-a explicat în timp prin preţul stocurilor care deja existau şi erau cumpărate la alte preţuri", a explicat Mircea Coşea, profesor de economie, joi, la Antena 3.

Prețul benzinei și al motorinei în România, astăzi, 8 septembrie 2022. Scade costul carburanţilor

Prețul benzinei și al motorinei în România, 8 septembrie 2022. Carburanţii standard se comercializează astăzi în România cu preţuri cuprinse între 7.16 lei/l și 8.49 lei/l.

Prețurile practicate de stațiile de carburanți din București și din țară, astăzi, 8 septembrie, pot fi verificate online de șoferi pe Monitorul Preţurilor.


 

×
Subiecte în articol: benzina motorina petrol mircea cosea
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close