Antena 3 CNN Economic O nouă parcare modernă, cu 662 de locuri, la Aeroportul Otopeni. Tariful pentru şoferi

O nouă parcare modernă, cu 662 de locuri, la Aeroportul Otopeni. Tariful pentru şoferi

O parcare modernă cu 662 de locuri, din care 10% din locuri vor fi pentru mașini electrice, va fi amenajată la Aeroportul Otopeni, a anunțat Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

O nouă parcare modernă, cu 662 de locuri, la Aeroportul Otopeni. Tariful pentru şoferi
Sursa foto: Profimedia Images
de Milena Niță    |    09 Mai 2024   •   14:31

Astfel, 62 de locuri vor fi pentru mașini electrice, iar ordinul pentru începerea lucrărilor a fost emis miercuri.

Aeroportul Otopeni este cel mai mare din țară cu un trafic de aproape 15 milioane pasageri în 2023.

Contractul a fost semnat cu SSAB AG, o firmă de construcții din București specializată în hale industriale/structuri pentru aproape 15 milioane lei și o durată de execuție de şase luni.

"Compania Națională Aeroporturi București continuă procesul de modernizare a infrastructurii și anunță că miercuri, 8 mai 2024, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de construcție a unei noi parcări la Aeroportul Internațional Henri Coandă București. 

Investiția vizează lucrări de amploare pe o suprafață de 20.265 mp, pentru realizarea unei parcări moderne pentru pasagerii aeroportului. 

Termenul de execuție este de 6 luni de la data începerii lucrărilor și prevede realizarea a 662 de noi locuri de parcare, din care 66 vor avea infrastructura necesară pentru montarea dispozitivelor de încărcare electrică a mașinilor. 

Contractul, în valoare de 14.894.588,71 lei (fără TVA), a fost adjudecat de asocierea SSAB AG – BEMEL AG – SSAB INTERNATIONAL ELECTRIC. 

Compania Națională Aeroporturi București a inițiat deja demersurile pentru construirea altor parcări, prin care să se amenajeze 1.600 de noi locuri de parcare, dar și pentru modernizarea și consolidarea parcării etajate Sosiri", informează un comunicat de presă al CNAB.

Pentru parcarea de scurtă durată de la Sosiri, tariful este de 10 lei/30 minute, respectiv 20 de lei/oră, potrivit economedia.ro.

×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close