Antena 3 CNN Economic 62 de mii de patroni din România riscă până la 5 ani de pușcărie pentru că nu au plătit contribuțiile angajaților

62 de mii de patroni din România riscă până la 5 ani de pușcărie pentru că nu au plătit contribuțiile angajaților

62 de mii de oameni de afaceri care nu au plătit contribuțiile la stat pentru angajanți lor, riscă să ajungă la închisoare. De la începutul lunii iulie, neplata impozitelor și a contribuțiilor se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

62 de mii de patroni din România riscă până la 5 ani de pușcărie pentru că nu au plătit contribuțiile angajaților
Sursa foto: Agerpres
de Ioana Mircea    |    09 Sep 2022   •   18:11

De la începutul lunii iulie, angajatorii care nu achită contribuțiile pentru proprii angajați riscă închisoarea. Astfel, angajații ANAF fac deja raportările la Parchet, care pot deschide dosare penale în baza legii.

Sunt 61.918 contribuabili care au înregistrat creanțe recuperabile, reprezentând impozite si/sau contribuții sociale cu reținere la sursa in luna august. Ei au fost primii raportați.

Potrivit noilor reglementări, reținerea și neplata impozitelor şi a contribuțiilor se reincriminează ca fapte de evaziune fiscală şi vor fi pedepsite cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Potrivit Ministerului de Finanțe, bugetul de stat pierde, anual 12 miliarde de lei, din cauza neplății contribuiților de către angajatori.

×
Subiecte în articol: ANAF
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close