Antena 3 CNN Economic Când intră pensia pe card în luna ianuarie 2024. Pensiile se majorează cu 13,8%

Când intră pensia pe card în luna ianuarie 2024. Pensiile se majorează cu 13,8%

Pensiile se majorează cu 13,8%. Data la care intră pensiile în cont în luna ianuarie 2024.

bani
Când intră pensia pe card în luna ianuarie 2024. Pensiile se majorează cu 13,8%
Sursa foto: Getty Images/ Andrzej Rostek
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Ian 2024   •   19:00

Conform calendarului, acordarea pensiilor se face între 1-15 ale fiecărei luni, însă activitatea instituțiilor va începe din data de 3 ianuarie 2024.

"În anul 2024 vom avea două majorări ale pensiilor românilor, una de la 1 ianuarie, cealaltă ca urmare a recalculării. Tuturor pensionarilor le transmit să aibă încredere în noi, pentru că suntem responsabili, suntem serioşi. Da, există bani de pensii! (...)

Este un angajament al Guvernului României care în bugetul pentru anul 2024 prevede sursele pentru finanţarea noii legi a pensiilor care va genera creşterea pensiilor pentru toţi români", a spus Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu, ministru al Muncii, a anunțat când vor intra banii de pensii în ianuarie 2024. 

"În ianuarie, pensiile vor crește, vor crește cu majorarea deja anunțată de 13,8% și sigur că românii își vor primi pensiile la timp, ca și până acum.

Am văzut declarațiile panicarte, populiste făcute de unii sau de ceilalți și chiar îi rog să fie mai rezervați în privința aceasta, fiindcă, pe de o parte, creează o neliniște românilor și care nu are nicio legătură cu realitatea.

Pe de altă parte, în ceea ce privește modul în care agențiile de rating și alte instituții care sunt foarte atente la ceea ce se întâmplă în România, în mediul economic, în ceea ce privește partea de buget de stat, de politici macroeconomice, este foarte important să fim responsabili și să nu facem declarații care nu se regăsesc în realitate și care sigur produc efecte negative", a declarat ministrul Muncii.

De la 1 ianuarie 2024, toți pensionarii vor primi o majorare de 13,8%

Schimbările majore vor veni însă din luna septembrie a anului viitor, când se face recalcularea tuturor pensiilor.

Citeşte şi: O anumită categorie de români va rămâne fără pensie. Se întâmplă din septembrie 2024!

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close