Antena 3 CNN Economic Pensiile cresc cu 10% sau 15% de la 1 ianuarie 2023? Marius Budăi, anunţ de ultimă oră: "Avem banii pentru majorări"

Pensiile cresc cu 10% sau 15% de la 1 ianuarie 2023? Marius Budăi, anunţ de ultimă oră: "Avem banii pentru majorări"

Pensiile vor creşte cu cel puţin 10% de la 1 ianuarie 2023, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi, joi, la Antena 3 CNN.

de Georgiana Adam    |    29 Sep 2022   •   13:32

"Important este că ne-am înţeles, în coaliţie suntem cu toţii la aceeaşi concluzie, că pensiile trebuie să crească de la 1 ianuarie 2023.

Nu voi accepta niciodată ca din funcția de ministru să fie înghețări de venituri ale cetățenilor români.

Avem scenariile pe masă şi vom lua decizia în cel mai scurt timp. Va fi o creştere de cel puţin 10%", a spus Marius Budăi, joi, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Scenariile privind creşterea pensiilor se referă la un procent de majorare cu 10%, 11% sau 15%.

"Sursa financiară este descoperită. Am spus despre ce este vorba, am spus din momentul în care PSD a făcut această propunere de majorare a pensiilor de la 1 ianuarie, am spus că avem și calcule, avem și analize, și avem și sursa bugetară. 

Am lucrat împreună cu ministrul de Finanţe Adrian Câciu la această propunere în cadrul partidului, nu numai cu ministrul de Finanțe, ci și cu specialiștii noștri din partid și când am propus aceste măsuria avem și fundamentarea în spate", a precizat Marius Budăi.

×
Subiecte în articol: Marius Budăi pensii crestere pensii
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close