Antena 3 CNN Economic Pensiile din pilonul II ar putea fi impozitate cu 20%. Este scandal în coaliţie, ministrul Boloş este somat să clarifice situaţia

Pensiile din pilonul II ar putea fi impozitate cu 20%. Este scandal în coaliţie, ministrul Boloş este somat să clarifice situaţia

Pilonul II de pensii provoacă un nou scandal în coaliţia de guvernare, în ce priveşte partea de impozitare a banilor.

Pensiile din pilonul II ar putea fi impozitate cu 20%. Este scandal în coaliţie, ministrul Boloş este somat să clarifice situaţia
Sursa foto: Profimedia Images
de Xenia Croitoru    |    30 Noi 2023   •   17:31

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, este somat să clarifice ce modificări vrea să aducă Codului fiscal, după ce Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România a atenţionat că pensiile de la pilonul II ar putea fi impozitate cu 15%-20%. 

Liberalii chiar au venit cu un proiect în sensul în care să nu existe nicio modificare la pilonul II de pensii. 

Pe de altă parte, spunea ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, că își dorește modificarea Codului fiscal, însă nu a spus foarte clar ce înseamnă această modificare, motiv pentru care există cumva o somație din partea premierului privind aceste schimbări.

Mai exact, premierul Marcel Ciolacu îi cere lui Marcel Boloș să vină clar cu aceste modificări și nu doar să dea declarații în spațiul public, pentru că au apărut aceste informații privind modificarea Codului fiscal, însă fără informații concrete despre ce ar însemna această modificare.

Sunt foarte multe asociații, dar și sindicate care au mers spre ideea de modificări la pilonul II de pensii și chiar cei de la Cartel Alfa cer o rentabilitate minimă a activului acumulat în pilonul doi de pensii în raport cu rata inflației. 

Nimeni nu ar fi de acord ca banii obținuți și banii acumulați în pilonul II de pensii să fie retras de stat sau un procent din acesta.

Totul după ce au apărut inclusiv informațiile conform cărora ar putea să fie impozitat pilonul II de pensii cu procente între 15% până la 20%, însă sunt doar informații neconfirmate până în acest moment, dat fiind faptul că o decizie finală nu a fost luată. 

Inclusiv liberalii îl așteaptă pe Marcel Boloş să vină cu prezentarea modificărilor Codului fiscal în ședințele interne ale Partidului Național Liberal. 

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close