Antena 3 CNN Economic Pensiile românilor se plătesc anticipat în august! Ministrul Muncii, anunț important pentru toți seniorii

Pensiile românilor se plătesc anticipat în august! Ministrul Muncii, anunț important pentru toți seniorii

Simona Bucura-Oprescu, noul ministru al Muncii, vine cu vești bune pentru pensionari.

de Laura Dinu    |    02 Aug 2023   •   13:04

Pensiile vor fi plătite mai devreme în luna august, în contextul zilelor libere din perioada 12-15 august, acordate pentru sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, a anunțat miercuri Ministerul Muncii.

Având în vedere că zilele libere se suprapun perioadei în care în mod obișnuit se plătesc aceste drepturi, s-a decis achitarea lor în avans, astfel:

  • Pensiile celor care au optat pentru plata prin mandat poștal vor fi plătite de Poșta Română între 1 – 11 august, iar pentru cei care primesc acest drept în cont bancar, alimentarea conturilor se va face în zilele de 9 și 10 august;
  • Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială în 11 august, cu 4 zile mai repede față de termenul stabilit. Astfel, pentru persoanele care au card, dacă înainte plățile se făceau pe 15, în această lună se vor face pe 11, iar pentru cei cu mandat poștal, dacă în mod obișnuit plățile se fac începând din 18 până la finalul lunii, în luna august se vor face începând din 11.

Alte beneficii, precum alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului, se plătesc în perioada 8 – 10 august, a transmis Ministerul Muncii, potrivit Mediafax

Minivacanță pentru români

Bugetarii beneficiază luna aceasta de o minivacanță cu ocazia sărbătorii ”Adormirea Maicii Domnului”. Astfel, zilele de 14 și 15 august vor fi zile nelucrătoare. 

Încă de la finalul anului 2022, Guvernul a decis să facă punte în luna august, de Sfânta Maria. 

Sfânta Maria este an de an zi liberă legală, pe data de 15 august, deci zi liberă de la stat. 

Potrivit Codului Muncii, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat, românii primesc liber, în 15 august, pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului. 

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de weekend. 

Sărbătoarea religioasă din 2023 pică într-o zi de marți, motiv pentru care Guvernul a decis, încă din luna decembrie a anului trecut, ca ziua de luni, 14 august, dată care precede sărbătoarea legală din 15 august, să fie zi liberă. 

Pentru anumite categorii de angajați din sectorul public, weekendul 12-13 august se poate prelungi cu încă doua zile libere luni (14 august) și marți (15 august).

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close