Antena 3 CNN Economic Pericol de blocaj în sistemul energetic din România. Sindicaliștii de la Hidroelectrica s-au blocat în subteran și amenință cu greva

Pericol de blocaj în sistemul energetic din România. Sindicaliștii de la Hidroelectrica s-au blocat în subteran și amenință cu greva

Pericol de blocaj în sistemul energetic din România. Sindicaliștii de la Hidroelectrica s-au blocat în subteran și amenință cu greva
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Dec 2016   •   22:35

UPDATE 22.35 - Sindicaliştii producătorului de energie Hidroelectrica, membri ai sindicatului Hidrosind, s-au blocat începând de vineri seară în subteran în centralele mari, nemulţumiţi că autorităţile nu le-au acceptat revendicările, potrivit News.ro

Aceştia protestează faţă de blocarea negocierilor privind Contractul Colectiv de Muncă pentru anul viitor.

Aproximativ 150 de angajaţi ai producătorului de energie Hidroelectrica, membri Hidrosind, au pichetat, joi, timp de două ore, sediul societăţii de stat din bulevardul Ion Mihalache din Capitală. 

----------------------------

Știrea inițială 18.58

Este pericol de blocaj în sistemul energetic din România, după ce 300 de sindicalişti de la Hidroelectrica amenință că se vor bloca la locul de muncă, cerând negocierea salariului minim, anunțat șeful sindicatui Hidroelectrica, Nicolae Aurariu, vineri, la Antena 3.

”Problemele la Hidroelectrica nu sunt doar salariile. E vorba de inechități salariale între oameni, vrem creșterea salariilor muncitorilor de jos”, a spus șeful sindicatui Hidroelectrica, Nicolae Aurariu, vineri, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Salariul brut al unui muncitor de la Hidroelectrica este între 1.400 și 3.000 de lei, iar sindicaliștii cer încă 200 de lei la salariu. În comparație, salariul unui director din companie ajunge la 15.000 de euro, potrivit informațiilor Antena 3.

”Negocierile nu au conotație politică, nu au legătură cu guvernul Cioloș și cu niciun alt guvern”, susține lider de sindicat.

”Suntem conștienți că o grevă generală ar fi o probelmă gravă în țară. Sperăm să nu ajungem acolo, iar acum tragem niște semnale de alarmă”, a precizat Nicolae Aurariu.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close