Antena 3 CNN Economic Peste 700 de oameni vor fi concediați. Tarom, scenariu sumbru pentru sute de angajați. Totul este în Monitorul Oficial

Peste 700 de oameni vor fi concediați. Tarom, scenariu sumbru pentru sute de angajați. Totul este în Monitorul Oficial

Compania aeriană Tarom anunță că în termen de două săptămâni începe restructurarea. Aceasta va fi avizată de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA). Decizia drastică a Tarom vine după ce compania nu a avut încasările la care se aştepta în această perioadă din cauza restricţiilor impuse de autorităţi pe fondul crizei de coronavirus.

Peste 700 de oameni vor fi concediați. Tarom, scenariu sumbru pentru sute de angajați. Totul este în Monitorul Oficial
Sursa foto: Antena3
de Dan Gabor    |    10 Aug 2020   •   19:00

Până la 700 de posturi ar putea fi restructurate, potrivit unui document publicat anterior în Monitorul Oficial, transmite Mediafax. Tarom a primit anul trecut un ajutor de restructurare de 36,7 milioane de euro şi a solicitat un ajutor de COVID de 65 de milioane de euro. 1.800 de angajaţi are Tarom în acest moment.

Guvernul a discutat acordarea unor ajutoare de stat pentru Tarom și Blue Air

Executivul a discutat la finalul lunii iulie proiectul ordonanţei de urgenţă referitoare la acordarea unor ajutoare de stat companiilor aeriene Tarom şi Blue Air pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei.

„Suntem pregătiţi pentru o primă lectură a proiectului de ordonanţă de urgenţă privind instituirea cadrului legat pentru acordarea unor ajutoare de stat Societăţii Comerciale Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., respectiv Societăţii Comerciale Blue Air pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei Covid-19”, declara secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu la acel moment.

Premierul Ludovic Orban a spus că trebuie făcută o prenotificare şi obţinut acordul Comisiei Europene, fiind vorba despre o schemă de ajutor de stat. Transportatorul aerian Blue Air a solicitat guvernului să permită continuitatea activităţii Blue Air prin aprobarea în timp util a actului normativ privind garantarea de către stat a unui împrumut bancar de 300 milioane lei care să acopere pierderile companiei cauzate de pandemia de COVID-19.

„Garantarea de către stat reprezintă o condiţie esenţială pentru acoperirea, printr-un împrumut bancar, a pierderilor generate de situaţia de forţă majoră creată de pandemia de COVID-19 şi pentru succesul planului de redresare al Blue Air în condiţii de concordat preventiv.”, a spus Oana Petrescu, CEO Blue Air.   

×
Subiecte în articol: Tarom
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close