Antena 3 CNN Economic Uite banii, nu sunt banii! Răsturnare de situaţie la Pilonul II de pensii. Ce arată noile estimări financiare

Uite banii, nu sunt banii! Răsturnare de situaţie la Pilonul II de pensii. Ce arată noile estimări financiare

În mai puțin de două luni valoarea sumelor acumulate în Pilonul II de pensii a recuperat peste jumătate din scăderile din acest an.

de Gina Vacariu    |    17 Aug 2022   •   15:08

Fondurile private de pensii au pierdut din active în jur de 7 miliarde de lei, dar această sumă s-a redus la jumătate din iunie până în august, spun reprezentanții acestor fonduri private de pensii.

Dacă această pierdere era de 7 miliarde de lei în primul semestru, acum s-a redus pierderea până la 3-3,5 miliarde lei. 

Este vorba despre contribuțiile la Pilonul II, la care majoritatea dintre noi contribuim cu 3,75 % din salariu brut în fiecare lună.

Am arătat la Antena trei cum unii oameni s-au trezit și cu 7-8.000 de lei în minus în conturile pe care le au la pilonul 2 în numai 6 luni. 

Ministrul muncii chiar a cerut o anchetă a ASF la Autoritatea de Supraveghere Financiară, care ar trebui să vegheze cum funcționează aceste fonduri private de pensii.

Ni s-a spus din partea oficialilor că s-ar putea să fie chemați reprezentanții ASF și în Parlament atunci când începe sesiunea parlamentară, pentru a da explicații despre aceste pierderi.

Cert este că deocamdată s-a recuperat jumătate din pierdere, dar în continuare, alte 3 miliarde de lei din aceste active lipsesc.

×
Subiecte în articol: pilonil II
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close