Antena 3 CNN Economic Singurii români pentru care plafonarea facturilor ar rămâne în vigoare! Măsura ar putea dispărea pentru milioane de consumatori

Singurii români pentru care plafonarea facturilor ar rămâne în vigoare! Măsura ar putea dispărea pentru milioane de consumatori

Schimbări majore în ceea ce privește plafonarea facturilor la energie pentru români.

Singurii români pentru care plafonarea facturilor ar rămâne în vigoare! Măsura ar putea dispărea pentru milioane de consumatori
Sursa foto: pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iul 2023   •   04:00

Doar consumatorii vulnerabili ar mai putea beneficia de măsura plafonării în perioada următoare. Este un scenariu avansat chiar de ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Burduja a declarat, miercuri, că, pe cadrul legislativ actual, măsura compensării şi plafonării energiei este valabilă până în anul 2025, însă consideră că subvenţia pentru energie ar trebui "ţintită" pe consumatorii vulnerabili cu venituri mici.

Totodată, Comisia Europeană recomandă renunțarea la subvenții și folosirea banilor pentru reducerea deficitului bugetar.

Marți, prețurile la energia electrică pe piața din Europa au coborât în teritorul negativ, în condiţiile în care energia produsă în parcurile fotovoltaice a inundat reţeaua în jurul prânzului, transmite Bloomberg, citat de observatornews.ro.

Acesta este un fenomen din ce în ce mai frecvent, pe măsură ce Europa se grăbește să construiască mai multe parcuri fotovoltaice şi să reducă cererea pentru combustibili fosili. Potrivit datelor de pe Epex Spot, una dintre cele mai mari burse de energie din Europa, preţurile intraday în Germania, cea mai mare piaţă de electricitate din regiune, au devenit marți negative în intervalul 01.00 p.m. - 03.00 p.m.

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close