Antena 3 CNN Economic Plafonarea tarifelor la asigurările RCA a fost prelungită până la finalul anului

Plafonarea tarifelor la asigurările RCA a fost prelungită până la finalul anului

Aplicarea tarifelor de primă maxime de asigurare RCA a fost prelungită până la finalul anului.

Plafonarea tarifelor la asigurările RCA a fost prelungită până la finalul anului
Sursa foto: Profimedia Images
de Silvia Preda    |    05 Oct 2023   •   18:08

Executivul a adoptat în ședința de joi, 5 octombrie 2023, actul normativ necesar prelungirii cu trei luni, până la data de 31 decembrie 2023, a duratei de aplicare a tarifelor de primă maxime de asigurare RCA practicate de asigurători la data de 28 februarie 2023.

"În contextul în care sute de mii de șoferi rămân fără polițe la finalul anului, era vitală protejarea consumatorilor și menținerea accesibilității asigurărilor auto.

Tarifele RCA pot varia semnificativ de la o companie de asigurări la alta, iar uneori aceste tarife pot deveni prohibitiv de mari pentru șoferii cu venituri mai mici.

Plafonarea tarifelor asigură că RCA rămâne accesibilă pentru toți șoferii, ceea ce este esențial pentru asigurarea siguranței rutiere. Gândiți-vă că sunt aproximativ 800.000 de mașini pentru care din 8 decembrie este nevoie de asigurare nouă. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu se lua această decizie, de aplicare a tarifelor de primă maxime de asigurare RCA practicate de asigurători la data de 28 februarie 2023?

Aceasta cu atât mai mult în contextul în care suntem țara care este pe primul loc în topul negativ al țărilor din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente și cei mai mulți morți pe șosele, pe cap de locuitor”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

????????? ????????? ?? ?????̆ ?????? ?? ????????? ???, ??????????̆ ??̂??̆ ?? ??????? ?????? Executivul a adoptat în...

Publicată de Ministerul Finanţelor pe Joi, 5 octombrie 2023

Citeşte şi: Milioane de şoferi români riscă amenzi de până la 2.000 de lei din cauza modului în care circulă, zi de zi, pe străzi

×
Subiecte în articol: guvern asigurare RCA tarife plafonare
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close