Antena 3 CNN Economic Planul pentru adoptarea monedei euro. Ce șanse are România

Planul pentru adoptarea monedei euro. Ce șanse are România

Planul pentru adoptarea monedei euro. Ce șanse are România
Sursa foto: Foto: pixabay.com
03 Mai 2018   •   16:36

Din zona euro fac parte în prezent 19 state membre ale Uniunii Europene. Ultimele țări admise în zona euro au fost Letonia, în 2014, și Lituania, un an mai târziu.

Memorandumul privind aprobarea conţinutului Programului de convergenţă 2018 - 2021 va fi adoptat cel mai probabil în şedinţa următoare de Guvern, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Întrebat dacă Guvernul a analizat în şedinţa de joi acest memorandum şi dacă s-a discutat despre o dată la care România ar putea trece la euro, Nelu Barbu a declarat: "Acest memorandum a fost (...) adus în discuţie în primă lectură, însă iniţiatorul a luat decizia amânării adoptării pentru a mai pune la punct anumite aspecte din acest memorandum. Aşadar, cel mai probabil acesta va fi adoptat în şedinţa următoare de Guvern. Deocamdată eu nu vă pot oferi detalii despre conţinutul lui. (...) Se va modifica probabil şi va veni într-o formă finală şi există riscul să vă spun un lucru acum şi să nu mai fie valabil săptămâna următoare".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: euro România moneda
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close