Antena 3 CNN Economic Podul de la Agigea va putea fi folosit de la 1 octombrie doar de autoturisme

Podul de la Agigea va putea fi folosit de la 1 octombrie doar de autoturisme

de M.Z.    |    27 Sep 2013   •   15:47
Traficul rutier pe podul de la Agigea va fi restricţionat la maxim 3,5 tone de la 1 octombrie, astfel încât vor mai putea circula doar maşinile mici şi microbuzele de şcoală, iar din iunie anul viitor podul va fi închis, timp în care se va lucra la podul de la Poarta 10 ca variantă alternativă.
 
"De la 1 octombrie trebuie să restricţionăm traficul pe podul actual (n.r. - de la Agigea) la maxim 3,5 tone, astfel că pe pod vor mai putea trece doar maşinile mici şi microbuzele de şcoală, circulaţia tuturor celorlalte autovehicule - camioane, autobuze, inclusiv cele aparţinând transportului în comun - urmând să fie oprită. Traficul maşinilor sub 3,5 tone va fi monitorizat 24 de ore din 24 în privinţa degradării care, în ultima perioadă, s-a accelerat într-un ritm foarte rapid, fiind afectată structura de rezistenţă. Dacă va apărea o situaţie de pericol iminent cei de la CNADNR au de la mine mandat să oprească imediat traficul. Siguranţa celor care folosesc podul este prioritară", a declarat, vineri, la Constanţa, premierul Victor Ponta.
 
Premierul a spus că în ceea ce priveşte situaţia autovehiculelor de intervenţie pentru situaţii de urgenţă care au peste 3,5 tone, acestea evident vor trece pe pod, fiind o situaţie de urgenţă.
 
Potrivit lui Ponta, autorităţile implicate vor face o monitorizare exactă şi vor fi puse la dispoziţie toate resursele necesare pentru ca podul de la Poarta 10 (n.r. - podul de peste Canal de la Poarta 9 - 10 a Portului, aflat în prelungirea autostrăzii, care are şi o bretea ce duce la Agigea) să fie terminat până în luna mai 2014, astfel încât atunci când va fi închis complet traficul pe podul de la Agigea celălalt să-l poată suplini.
 
"Din iunie 2014 se închide podul actual pentru reparaţii în măsura în care există soluţie alternativă cu podul de la Poarta 10", a spus Ponta.
 
Premierul a adăugat că va fi mărită capacitatea de transport feroviar pentru navetişti şi că, de asemenea, săptămâna viitoare de la Galaţi va fi adus bacul pentru transportul tirurilor "ca să nu ocolească o sută şi ceva de kilometri. 

 

×
Subiecte în articol: pod Victor Ponta
Parteneri
Ce trebuie să conţină rucsacul de urgenţă în caz de cutremur
x close