Antena 3 CNN Economic Ponta: Agricultura rămâne unul dintre motoarele de creştere economică a României

Ponta: Agricultura rămâne unul dintre motoarele de creştere economică a României

Ponta: Agricultura rămâne unul dintre motoarele de creştere economică a României
de M.T.    |    26 Oct 2014   •   13:47

Agricultura rămâne şi în acest an unul dintre motoarele de creştere economică pentru România, a declarat premierul Victor Ponta, care a subliniat că, în 2014, la fel ca şi în 2013, acest domeniu va fi pe plus.

„Agricultura rămâne şi în 2014 unul dintre motoarele de creştere economică pentru România, deci ieşim pe plus cu agricultura cum am ieşit şi în 2013. Din punct de vedere politic, agricultura şi energia au fost şi vor rămâne cele două motoare de creştere constantă a României pentru că avem un potenţial foarte mare”, a spus Ponta la televiziunea publică.

„Am încercat şi am oferit sprijinul pentru ca banii să ajungă la timp, pentru că una este dacă fermierii îşi primesc banii în ianuarie, când îi dă Uniunea Europeană, şi alta este dacă îi primesc acum, în octombrie, de la bugetul de stat, şi noi ni-i recuperăm în ianuarie. Dacă agricultura românească continuă să se dezvolte, dacă energia românească continuă să ne ofere energie ieftină şi sigură, atunci, pe aceste două motoare, toate celelalte vor merge bine”, a adăugat premierul, potrivit Agerpres.

Victor Ponta a mai precizat că este un mare susţinător al producţiei româneşti de agricultură bio, dar a atras atenţia asupra problemelor cu care se confruntă producătorii.

„Sunt un mare susţinător al producţiei româneşti de agricultură bio. Marea problemă este că am crescut foarte mult producţia de calitate, se exportă în vrac, dar, în Austria, în Germania, se împachetează şi se pune chiar «made in Germany», «made in Austria»”, a explicat premierul.

„Asta înseamnă că trebuie să creştem toate proiectele de sprijin pentru cei care dezvoltă nu doar partea de producţie, ci şi partea de procesare, însă nu va face statul partea de procesare, o vor face tot producătorii privaţi, cu sprijin de la noi”, a mai precizat Victor Ponta.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close