Antena 3 CNN Economic Ponta, despre fondurile europene: În 2014 vom depăşi nu doar ce s-a absorbit în cinci ani, ci şi în 2013

Ponta, despre fondurile europene: În 2014 vom depăşi nu doar ce s-a absorbit în cinci ani, ci şi în 2013

Ponta, despre fondurile europene: În 2014 vom depăşi nu doar ce s-a absorbit în cinci ani, ci şi în 2013
de M.T.    |    07 Apr 2014   •   18:46

În 2014, România va depăşi nivelul de absorbţie al fondurilor europene nu doar din ultimii cinci ani, ci şi din 2013, a afirmat, luni, premierul Victor Ponta.

„2014 va fi din nou un an în care vom depăşi nu doar ceea ce s-a absorbit în 5 ani, ci şi în anul 2013”, a declarat Ponta, în faţa plenului Camerei Deputaţilor.

Potrivit primului ministru, în timpul guvernării PDL, gradul de absorbţie a fost de 7%, pentru ca acum el să fie de 35%.

De asemenea, Ponta a precizat că guvernele democrat-liberale au lăsat România cu imaginea unei ţări „cu cea mai mare incompetenţă şi cea mai mare corupţie în domeniul absorbţiei fondurilor europene”, o imagine schimbată însă de miniştrii veniţi după luna mai a anului 2012.

Premierul a explicat că cele cinci programe operaţionale care însumau 98% din fondurile europene puse la dispoziţia România şi care erau blocate sau suspendate în diverse faze sunt acum operaţionale şi că, în 2013, România a avut cea mai mare creştere a absorbţiei raportat la perioada anterioară.

De asemenea, Victor Ponta şi-a exprimat din nou regretul că fondurile europene alocate României pentru perioada 2014-2020 sunt prea mici şi consideră că vina pentru acest lucru îi aparţine preşedintelui Traian Băsescu, „un negociator slab”.

„Din păcate, în ceea ce priveşte alocarea fondurilor europene pentru fiecare ţară din regiune, prin negocierea purtată de preşedintele ţării, domnul Băsescu, România a obţinut cea mai mică alocare, alături de Bulgaria, din întreaga UE, raportată la numărul de locuitori. România ar fi avut nevoie, cu siguranţă, de fonduri structurale şi de coeziune mai mult decât alte ţări. Din păcate, am avut un negociator slab, care nu era interesat de ce se va întâmpla cu România după 2014”, a spus Ponta.

×
Subiecte în articol: fonduri europene Victor Ponta
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close