Antena 3 CNN Economic Ponta: FMI a cerut SCUMPIREA gazelor şi RESTRUCTURĂRI. Nu am ajuns la un acord cu ei

Ponta: FMI a cerut SCUMPIREA gazelor şi RESTRUCTURĂRI. Nu am ajuns la un acord cu ei

Ponta: FMI a cerut SCUMPIREA gazelor şi RESTRUCTURĂRI. Nu am ajuns la un acord cu ei
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    09 Feb 2015   •   14:06
Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că FMI a cerut scumpirea gazelor pentru populaţie, începând de la 1 aprilie, dar a precizat că Executivul se opune acestei măsuri, considerând-o nesustenabilă.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană (CE) au cerut ca liberalizarea preţului la gaze să fie aplicată din luna aprilie pentru populaţie şi centrale de energie termică (CET-uri), cu o creştere a preţului la gaze catalogată drept "abruptă" de către şeful Guvernului, de la 53,5 lei MWh la 62 lei MWh.

Acesta este unul dintre cele două puncte rămase în suspensie în negocierile dintre Guvern şi oficialii Fondului Monetar Internaţional (FMI), cel de-al doilea fiind restructurări la unele companii energetice.

Guvernul nu a ajuns la un acord cu FMI şi CE în actuala misiune de evaluare, cele două instituţii cerând şi restructurarea masivă a companiilor energetice Hunedoara şi Oltenia, a mai spus premierul Victor Ponta.

În privinţa companiilor energetice Hunedoara şi Oltenia, FMI şi CE au cerut restructurarea "masivă şi radicală" a acestora, Guvernul fiind însă de părere că o astfel de restructurare nu ar salva industria de profil, ci, dimpotrivă, ar diminua semnificativ importanţa acestui sector.
 
În aceste condiţii, a precizat şeful Executivului, nu va fi semnată o scrisoare de condiţie şi discuţiile pe aceste două puncte de divergenţă vor continua în aprilie, acordul rămânând însă în vigoare.
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta FMI scumpire gaze
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close