Antena 3 CNN Economic Ponta: Nu se poate să am la Guvern angajaţi care câştigă de trei ori cât mine

Ponta: Nu se poate să am la Guvern angajaţi care câştigă de trei ori cât mine

Ponta: Nu se poate să am la Guvern angajaţi care câştigă de trei ori cât mine
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Iul 2013   •   23:02

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că la Secretariatul General al Guvernului (SGG) sunt persoane care au salariii mult mai mari decât al său, el arătând că nu se poate să aibă angajaţi care să câştige de trei ori mai mult ca el.

"Există încă o altă anomalie: în structurile noastre administrative ministrul sau prim-ministrul în general au salariul cel mai mic. Pe la mine pe la SGG am oameni care au salarii mult mai mari decât mine şi până la urmă salariul cel mai mare din ţară în Administraţie trebuie să fie al preşedintelui, al doilea la prim-minstru, al treilea al miniştrilor. Nu se poate să am angajaţi care câştigă de trei ori cât mine. Nu are sens, nu are logică. Poate muncesc mai mult, dar în viziunea acelei reforme a salarizării în administraţie, salariile mari pot să scadă, cum salariile mici trebuie să crească", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Şeful Executivului a arătat că viitorul proiect al salarizării bugetarilor ar putea conduce la scăderi de salarii. "Da. Salariile mari pot să scadă. Pentru ca să poţi să le măreşti pe cele mici, trebuie să tai din cele mari şi nu e nimic rău în asta", a spus Ponta.

Premierul a arătat că ideea de a avea în acelaşi sistem bugetar diferenţe de la unu la 30 este inacceptabilă.

"Nu cred că se întâmplă în nici într-o firmă privată ca între salariul cel mai mic şi salariul cel mai mare să fie raportul de unu a 30. S-a vorbit de unu la 15. Mie mi se pare mare şi unu la 15", a spus Ponta, care a arătat că în continuare în domeniul bugetar sunt salarii mai mari decât în zona privată, în condiţiile în care performanţa administraţiei publice nu e pe măsură.

Ponta a spus, răspunzând unei întrebări, că legea salarizării trebuie să fie gata în toamnă pentru a fi luată în considerare la construcţia bugetului pe 2014.





×
Subiecte în articol: Victor Ponta legea salarizarii
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close