Antena 3 CNN Economic Preluarea Rompetrol de către chinezi, aprobată în CSAT

Preluarea Rompetrol de către chinezi, aprobată în CSAT

Preluarea Rompetrol de către chinezi, aprobată în CSAT
28 Iul 2017   •   09:35

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării și Consiliul Concurenței au aprobat tranzacția dintre KazMunayGas și China Energy Company Limited, tranzacție încheiată la sfârșitul anului trecut. 

Aprobările primite din partea autorităților române înseamnă încă un pas spre finalizarea tranzacției. Investitiile companiei chineze în urmatorii cinci ani vor ajunge la peste trei miliarde de dolari. Cu alte cuvinte, este vorba despre petrol din Kazahstan, bani din China și locuri de muncă și contribuții la buget pentru România.

"O atenție deosebită va fi acordată proiectelor din România, fiind statul în care Grupului KMGI deține principalele active. În concluzie, trebuie remarcat faptul că acest proiect global va avea efecte multuplicatoarea în economiile țărilor participante - România, Kazahstan, China - precum și un impact social pozitiv", declară Zhanat Tussupbekov, CEO al KMG International.

În noul joint-venture KMGI, kazahii vor avea 49% din actiuni, iar compania chineza 51%. Conform acordului,  KMG va livra o cantitate uriasa de țiței, 125 de milioane de tone, pentru a susține și a extinde operațiunile sale. Astfel, cele două rafinarii, Petromidia și Vega, vor începe să lucreze la capacitate marita, fapt care se va reflecta in economia Romaniei - va creste numarul locurilor de munca atat in companie dar si la nivelul colaboratorilor companiei.

In acest moment, KazMunayGas are în Romania cinci mii de angajați, iar capacitatea de procesare este de peste cinci milioane de tone de țiței anual.

 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close