Antena 3 CNN Economic Preşedintele Casei de Pensii, anunţ despre plata pensiilor şi noile taloane din ianuarie 2023: "A început tipărirea cupoanelor"

Preşedintele Casei de Pensii, anunţ despre plata pensiilor şi noile taloane din ianuarie 2023: "A început tipărirea cupoanelor"

A început tipărirea cupoanelor de pensie cu noul punct de pensie şi cu noile ajutoare care se dau în ianuarie 2023. 

Preşedintele Casei de Pensii, anunţ despre plata pensiilor şi noile taloane din ianuarie 2023: "A început tipărirea cupoanelor"
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    19 Dec 2022   •   16:25

"Cum am spus și în aparițiile mele precedente, colegii mei, începând de vineri seara, în jurul orei 20:00, au început acest proces destul de greu și de anevoios privind tipărirea efectivă a celor aproximativ 5.000.000 de taloane de pensii pe care le avem în momentul de față de achitat către pensionari.

Se lucrează la un ritm destul de susținut, se lucrează în două schimburi, şi sâmbăta și duminica, astfel încât să reușim în această săptămână, până la sfârșitul acestei săptămâni, să finalizăm acest proces astfel, încât să existe timpul necesar și pentru colegii de la Compania Națională de Poștă. 

Nu vrem să avem nicio întârziere, astfel încât exact în primele zile ale lunii ianuarie, oamenii să primească atât aceste taloane, dar bineînțeles cu pensiile majorate", a declarat preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, luni, la Antena 3 CNN.

Citeşte şiData la care vor intra banii de pensii în ianuarie 2023. Marius Budăi: "Se va lucra și în weekend, să putem achita toate pensiile"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Pe talonul de pensie, se va vedea valoarea noului punct de pensie, valoarea actualizată, respectiv 1785 de lei acolo, în dreapta jos, iar în stânga este punctajul efectiv. 

Dacă se înmulţeşte valoarea actualizată a punctului de pensie cu punctajul, rezultă cuantumul pensiei la care, undeva jos, în partea stângă, există acel ajutor financiar în sumă fixă, spre exemplu de 300 de lei sau de 400 de lei ori de 500 de lei, exact cum prevede ordonanța de urgență, actul normativ care a legiferat practic aceste majorări, atât a valorii punctului de pensie, cât și acest ajutor financiar în sumă fixă.

Acesta se va da în două tranșe, prima dată în luna ianuarie, respectiv în luna octombrie. Vorbim de acel ajutor de 1.000 de lei, de 800 de lei, respectiv 600 de lei, în două tranșe", a explicat Daniel Baciu.

Un leu în plus la pensie te poate lăsa fără ajutor la factura de la energie electrică

La fel ca în luna decembrie, la început de ianuarie vor fi două zile libere pentru bugetari, iar pensiile vor fi virate în conturi după 3 ianuarie 2023.

Întrebat dacă există riscul ca în luna ianuarie pensiile să fie plătite cu întârziere, aşa cum s-a mai întâmplat în anii precedenţi, ministrul Muncii Marius Budăi a precizat: "Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere. 

După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente", a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

×
Subiecte în articol: pensii taloane pensii Daniel Baciu
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close