Antena 3 CNN Economic Președintele Comisiei de buget din Senat: Bugetul este realist și sustenabil

Președintele Comisiei de buget din Senat: Bugetul este realist și sustenabil

Președintele Comisiei de buget din Senat: Bugetul este realist și sustenabil
10 Feb 2017   •   16:34

Senatorul PSD Sibiu Viorel Arcaş, preşedintele Comisiei de buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital a Senatului, a declarat, vineri, că în opinia sa bugetul de stat pentru 2017 este unul "realist" şi "sustenabil", cu obiective clare şi "pârghii de atingere a acestora". 

"Apreciez că bugetul pentru anul 2017 este un buget realist, nu optimist cum ne-au acuzat unii şi alţii, ci un buget care are obiective clare, dar şi pârghii de atingere a acestora, un buget sustenabil, un buget bun pentru întreaga Românie", a afirmat senatorul PSD Sibiu într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Mediaş, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES. 

Potrivit lui Viorel Arcaş, acest buget de stat este bun şi pentru Mediaş şi medieşeni, chiar dacă a fost respins amendamentul referitor la centura ocolitoare a acestui municipiu. 

"Iar dacă este bun pentru România, consider că este bun şi pentru Mediaş, pentru că medieşenii îşi doresc aceleaşi lucruri ca şi toţi cetăţenii României: un trai mai bun, o siguranţă mai mare a zilei de mâine, posibilitatea de a-şi face planuri de viitor, un viitor mai stabil. 

În ceea ce priveşte câteva probleme punctuale ale Mediaşului, adaug următoarele: amendamentul referitor la centura ocolitoare a fost respins fiindcă nu avea nicio bază legală. Alocarea fondurilor nu se poate face fără documentaţie tehnică şi fără să existe un studiu de fezabilitate. Reamintesc faptul că în timpul ministrului PD al Transporturilor, Radu Berceanu, s-a pierdut finanţarea Băncii Mondiale pentru acest obiectiv de investiţii, dar şi că Guvernul Cioloş a refuzat să semneze atribuirea studiului de fezabilitate (noiembrie 2015), iar apoi a anulat licitaţia (iunie 2016)", argumentează senatorul PSD Sibiu. 

Totodată, preşedintele Comisie de buget al Senatului arată că acest buget de stat vine cu "o nouă filosofie de administrare a banilor publice, în special a banilor destinaţi investiţiilor". 

"Trebuie să se înţeleagă faptul că este o nouă filosofie de administrare a banilor publici, în special a banilor destinaţi investiţiilor. Alocarea se face direct, de la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, în funcţie de ordinea în care s-au depus proiectele. Bugetul alocat investiţiilor a fost suplimentat în acest an cu 10 miliarde. Pentru locuinţele ANL, documentaţia este depusă la Minister de vechea administraţie locală, fiind stabilită şi locaţia, cu probabilitate mare de a începe construcţia locuinţelor în anul 2017", a indicat parlamentarul PSD Sibiu, potrivit comunicatului menţionat. 

El i-a mai acuzat pe parlamentarii PNL că în privinţa amendamentelor depuse la legea bugetului nu au urmărit decât "un obiectiv de imagine". 

"Nu în ultimul rând, ţin să amintesc faptul că stimaţii colegi din PNL care au depus amendamente la legea bugetului nu au binevoit să se prezinte la Comisiile reunite de Buget Finanţe pentru a şi le susţine, ceea ce mă duce cu gândul că acţiunea lor nu avea decât un obiectiv de imagine. Cred că ceea ce Parlamentul României a aprobat în această săptămână reprezintă o şansă reală pentru toţi românii de a avea o viaţă mai bună, inclusiv pentru medieşeni", a concluzionat senatorul Viorel Arcaş. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: buget
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close