Antena 3 CNN Economic Preţul unui bilet de tren pe ruta București Nord-Aeroport Henri Coandă. Tichetele se pot cumpăra şi prin SMS

Preţul unui bilet de tren pe ruta București Nord-Aeroport Henri Coandă. Tichetele se pot cumpăra şi prin SMS

Biletele pentru trenurile CFR Călători pe distanţa București Nord-Aeroport Henri Coandă se vor putea cumpăra de acum și prin SMS.

Preţul unui bilet de tren pe ruta București Nord-Aeroport Henri Coandă. Tichetele se pot cumpăra şi prin SMS
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    06 Mar 2024   •   12:52

Astfel, pe lângă modalitățile de achiziție a titlurilor de călătorie deja existente, se pot cumpăra biletele pentru trenurile CFR Călători pe distanţa București Nord-Aeroport Henri Coandă și retur și prin SMS, formând un număr scurt, arată un comunicat al companiei feroviare de transport de persoane.

În prezent, biletele pentru trenurile CFR pe distanţa București Nord-Aeroport Henri Coandă se cumpără de la:

- casele de bilete din stațiile București Nord și Aeroport Henri Coandă

- online, pe site-ul CFR sau prin intermediul aplicației "CFR Călători bilete online" sau aplicația "24Pay".

- automatele de vânzare a biletelor din stațiile București Nord și Aeroport Henri Coandă

- validatoarele contactless din tren ce permit validarea titlurilor metropolitane integrate și plata biletului cu card contactless sau alt dispozitiv înrolat cu cardul bancar sau contactless

- orice casă de bilete cu emitere electronică 

- de la personalul din tren.

CFR Călători a integrat acum și posibilitatea de a cumpăra bilete de călătorie prin SMS, înainte de urcarea în tren, la numărul 7458.

Cât costă un bilet un bilet de tren pe ruta București Nord-Aeroport Henri Coandă, prin SMS

Achiziția prin SMS a unui bilet de călătorie pe distanţa București Nord-Aeroport Henri Coandă se va face prin trimiterea unei litere la numărul 7458, unde litera "B" este pentru un bilet spre stația București Nord, iar litera "O" pentru un bilet spre stația Aeroport Henri Coandă.

Tariful unui bilet, pe orice direcție este de 1,20 de euro + TVA, depinzând de operatorul de servicii de telefonie, informează comunicatului de presă remis marți presei.

Pentru clienții Vodafone și Digi, cota TVA este 0 la trimiterea de SMS, iar pentru clienții Orange și Telekom cota de TVA percepută este de 0,05 euro.

Prin transmiterea unui SMS se poate cumpăra titlul de călătorie pentru o singură persoană (bilet întreg). 

În urma transmiterii SMS-ului, călătorul va primi un mesaj SMS cu un link, la accesarea căruia se va deschide codul QR pentru verificare.

La verificarea titlurilor de călătorie de către personalul feroviar, este obligatorie prezentarea mesajului SMS cu codul QR în vederea verificării titlului de călătorie SMS, a perioadei de valabilitate și a statusului (valabil sau expirat).

"Recomandăm tuturor pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei, să se asigure că au bilet valid corespunzător rangului de tren și zonei kilometrice pentru evitarea taxării suplimentare în tren conform reglementărilor în vigoare", transmite CFR Călători.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close