Antena 3 CNN Economic Preţul carburanţilor, la cel mai scăzut nivel din ultimele luni. Guvernul ar putea renunţa la compensarea de 50 de bani

Preţul carburanţilor, la cel mai scăzut nivel din ultimele luni. Guvernul ar putea renunţa la compensarea de 50 de bani

Preţurile carburanţilor au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele luni, însă guvernanţii se pregătesc să ia o măsură care ar putea opri ieftinirea. 

Preţul carburanţilor, la cel mai scăzut nivel din ultimele luni. Guvernul ar putea renunţa la compensarea de 50 de bani
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Rînja    |    22 Dec 2022   •   10:37

Surse spun că Executivul intenţionează să renunțe la compensarea de 50 de bani pe litru. 

În pofida embargoului impus de Uniunea Europeană pentru produsele petroliere din Rusia, carburanţii nu s-au scumpit. Din contră, aceştia s-au ieftinit în luna decembrie. 

De exemplu, un litru de benzină costa ieri 5,99 lei, iar azi, cea mai ieftină benzină este 5,94 lei, de la 7,28 lei, luna trecută. 

Citeşte şiSurse: Guvernul va renunţa la compensarea de 50 de bani la carburanţi, de la 1 ianuarie 2023

Şi pentru motorină plătim mai puţin. Acum, un litru de motorină costă 7,27 lei, în timp ce acum o lună ajungea la preţul de 8,52 lei.

Astfel, comparativ cu luna trecută, preţul unui litru de benzină a scăzut cu 15,3%, ceea ce înseamnă că un plin de 50 de litri costă astăzi cu 55 de lei mai puţin decât în urmă cu o lună. 

La motorină, preţul este cu 14,2%. Astfel, acum, pentru un plin de 50 de litri de motorină, un român scoate din buzunar cu 60 de lei mai puţin decât acum o lună.

Totodată, preţurile la care ne-am raportat includ şi reducerea de 50 de bani oferită de stat, însă aceasta este valabilă doar până la 1 ianuarie 2023, iar autorităţile nu au anunţat despre prelungirea acestui ajutor, chiar se vorbeşte despre eliminarea lui, ceea ce înseamnă că românii vor fi nevoiţi să scoată din buzunare mai mulţi bani pentru combustibil.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close