Antena 3 CNN Economic Prețul petrolului rămâne aproape de minimul atins, din cauza temerilor legate de recesiune

Prețul petrolului rămâne aproape de minimul atins, din cauza temerilor legate de recesiune

Din cauza temerilor legate de o posibilă recesiune globală, astăzi, prețul petrolului a rămas stabil, aproape de minimul atins de la începutul războiului din Ucraina.

Prețul petrolului rămâne aproape de minimul atins, din cauza temerilor legate de recesiune
Sursa foto: Gettyimages | Anton Petrus
de Ioana Mircea    |    05 Aug 2022   •   10:59

Prețul petrolului a rămas stabil vineri și este aproape de minimul atins din momentul în care a început războiul în Ucraina.

Totul se datorează unor temeri legate de o posibilă recesiune globală.

Aceste îngrijorări au fost ignorate de burse, care au obținut câștiguri înainte de anunțarea datelor privind locurile de muncă din SUA. Ele pot oferi un indiciu despre sănătatea celei mai mari economii mondiale.

Contractele pentru țițeiul Brent au crescut cu puțin, la 94,23 dolari pe baril, iar cele pentru țițeiul american au ajuns la 88,70 dolari pe baril.

Pierderile s-au datorat în parte datelor de miercuri, care arată o creștere a stocurilor americane săptămâna trecută.

"Este o combinație între datele privind stocurile și un pic de îngrijorare cu privire la cerere. Pentru că piața este îngrijorată de creștere mai mult decât de inflație - chiar dacă inflația este încă o problemă majoră - prețul petrolului a scăzut", a declarat Prashant Bhayani, director de investiții pentru Asia la BNP Paribas Wealth Management.

Cel mai amplu indice MSCI al acțiunilor din Asia-Pacific cu excepția Japoniei a crescut cu 0,74%, ajutat de câștigurile înregistrate de TSMC, o companie de mare greutate a indicelui, care a crescut cu 1,8%, recuperând terenul pierdut la începutul săptămânii din cauza vizitei în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: pret petrol
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close