Antena 3 Economic Preţul petrolului scade şi mai mult, după ultimele mutări ale OPEC

Preţul petrolului scade şi mai mult, după ultimele mutări ale OPEC

04 Dec 2015   •   17:29
Preţul petrolului scade şi mai mult, după ultimele mutări ale OPEC

Prețul petrolului a scăzut vineri după ce o serie de surse au declarat că Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) a decis să-și majoreze plafonul de producție, informează Agerpres.

În jurul orei 14.25 GMT, la bursa New York Mercantile Exchange (Nymex) barilul de țiței 'light sweet crude' (WTI) cu livrare în luna ianuarie era cotat în scădere cu 1,02 dolari până la 40,06 dolari. De asemenea, la bursa de la Londra cotația țițeiului Brent a scăzut cu doi dolari până sub pragul de 43 de dolari per baril.

'Există informații potrivit cărora membrii OPEC au decis să-și majoreze producția. Piața este în scădere pentru că investitorii interpretează aceste informații drept un semn că OPEC nu își va reduce niciodată producția', a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

O serie de surse din interiorul OPEC au declarat vineri pentru Reuters că la reuniunea de la Viena organizația a decis să-și majoreze plafonul de producție până la 31,5 milioane barili pe zi, de la 30 de milioane de barili pe zi anterior. Deocamdată nu este clar dacă noul plafon de producție include și Indonezia, care produce în prezent aproximativ 850.000 de barili pe zi, și care după șase ani de absență se va alătura din nou celor 12 state membre OPEC.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close