Antena 3 CNN Economic Prețul plătit de români pentru a construi o casă, în 2024: "Ăsta este costul final. Nu mă interesează!"

Prețul plătit de români pentru a construi o casă, în 2024: "Ăsta este costul final. Nu mă interesează!"

Românii își doresc tot mai mult să își construiască propria casă, după ce piața imobiliară a devenit din ce în ce mai afectată de turbulențe. Un bărbat a întrebat pe rețelele de socializare care ar fi prețurile în 2024, iar răspunsurile nu au încetat să apară.

Prețul plătit de români pentru a construi o casă, în 2024: "Ăsta este costul final. Nu mă interesează!"
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    11 Ian 2024   •   21:20

Interesat să își construiască propria casă, un român a întrebat pe rețelele de socializare care ar fi prețul realizării unei case de 100 de metri pătrați, în prezent. Răspunsurile nu au încetat să apară, ba chiar au existat și contraziceri.

"Dacă se poate să spuneți cât v-a dus o casă în 2023 de construit (cu tot cu fundație)! Maxim 100 mp! Dacă doriți să puneți și poze, ar fi super util! Și poate aveți și meseriași de recomandat! Mulțumesc”, a scris el pe grupul de Facebook Design interior & Amenajari.

Citește și: Darul de nuntă golește buzunarele românilor, în 2024. La ce sume uriașe va ajunge acesta

Cineva i-a spus că prețurile de construcție ar fi în jur de 600 de euro pe metru pătrat. "Costul este de aproximativ 600 euro / mp construit, la gata. Sub 500 de euro nu cred că poți coborî și în sus cât te ține buzunarul”, a spus cineva.

Alt internaunt l-a contrazis pe acesta și a spus că prețul ar fi de fapt dublu. "Cel puțin dublu. Eu vă zic un preț de constructor corect, restul e cancan”, i-a răspuns cel contestat.

"Dublu la ce? Cam cât ziceti ca ar fi o casă de 100 mp, la gata? 1.200 euro mp? Păi costul real, ar fi undeva la 400-450 mp. Și dacă vrei să faci și profit poți să urci până la 550-650 euro. Dar sunt „meseriași ”care vor să te jecmănească atunci îți cer 1.200-1.300 euro. Vorba aia, nu e prost cine cere...”, a intervenit altcineva.

"Dacă dvs îmi spuneți că îmi dați o casă de 100 mp la gata cu 45.000 de euro eu vreau două bucăți. Eu mi-am expus părerea vis a vis de costurile propriei mele construcții de care m-am ocupat personal, pentru cumpărarea fiecărui cui. Ăsta este costul final. Nu mă interesează să acceptați dvs costul!”, a comentat cineva pe Facebook.

×
Subiecte în articol: pret casa 2024 cost romani constructie
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close