Antena 3 CNN Economic Preţul aurului a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele trei luni

Preţul aurului a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele trei luni

Preţul aurului a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele trei luni
Sursa foto: Foto: businessworld.in
de M.Z.    |    04 Apr 2012   •   20:49

Preţul aurului a scăzut miercuri la cel mai redus nivel din ultimele trei luni, după comentariile de marţi ale Rezervei Federale a Statelor Unite, care au temperat speranţele că ar putea relua operaţiunile de suplimentare a lichidităţilor pentru susţinerea economiei americane, potrivit Reuters.

Miercuri după-amiază, aurul spot era tranzacţionat în scădere cu 1,6%, la 1.618,6 dolari uncia, după ce în timpul tranzacţiilor a atins 1.612,3 dolari uncia, cel mai redus nivel atins după 10 ianuarie.

În această săptămână, cotaţia aurului a scăzut cu 3%.

Rezerva Federală a SUA a publicat, marţi seara, rezumatul celei mai recente şedinţe de politică monetară, care arată că reluarea programului de achiziţii de obligaţiuni de pe piaţa secundară pentru creşterea lichidităţilor din economie este tot mai puţin probabilă, conducerea băncii centrale americane îndepărtându-se tot mai mult de această idee.

Şi alte metale preţioase au avut o evoluţie negativă, cotaţia platinei coborând cu 2,3%, la 1.597,39 dolari uncia. Preţul argintului este în scădere cu 3,6%, la 31,46 dolari uncia.


×
Subiecte în articol: aur scadere SUA
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close