x close

Preţul petrolului a crescut cu aproape 5% în ultima săptămână

de G.S.    |    05 Aug 2012   •   14:07
Preţul petrolului a crescut cu aproape 5% în ultima săptămână 416 Foto: Mediafax/AFP

Preţul petrolului a crescut cu aproape 5% în ultima sesiune de tranzacţionare din această săptămână, datorită datelor economice publicate în Statele Unite, care au indicat creşterea peste estimări a numărului de locuri de muncă şi a sectorului serviciilor, transmite Bloomberg.
   
Rapoartele economice de vineri au consolidat încrederea investitorilor în revenirea celei mai mari economii a lumii, totodată cel mai mare consumator de petrol.
   
Cotaţia de referinţă pentru piaţa SUA a crescut vineri, pe bursa de mărfuri de la New York, cu 4,9%, respectiv 4,27 dolari, la 91,4 dolari pe baril. Preţul a urcat cu numai 1,4% în această săptămână şi este în scădere cu 7,5% de la începutul anului.
   
Preţul petrolului Brent, important pentru pieţele europene, a avansat totodată pe bursa de mărfuri de la Londra cu 2,9%, respectiv 3,04 dolari, la 108,94 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din luna mai.
   
Numărul locurilor de muncă din SUA a crescut cu 163.000 în luna iulie, cu mult peste estimările analiştilor, însă rata şomajului a avansat de asemenea, la 8,3%.
   
Un indice al sectorului serviciilor a avansat de asemenea peste estimările economiştilor şi indică o uşoară revenire a sectorului.
   
Indicii bursieri Standard & Poor's 500 şi Dow Jones Industrial Average au închis vineri la New York în urcare cu 1,9%, respectiv 1,7%.
   
Dolarul s-a depreciat cu 1,6%, cursul urcând la 1,2379 dolari pe euro, încurajând investitorii să cumpere active denominate în moneda americană.

Citeşte mai multe despre:

pret petrol saptamana evolutie economie estimari analisti
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati