Antena 3 Economic Prețul petrolului ar putea rămâne scăzut zece ani

Prețul petrolului ar putea rămâne scăzut zece ani

08 Feb 2016   •   12:42
Prețul petrolului ar putea rămâne scăzut zece ani
Sursa foto: foto: pixabay.com

Prețul petrolului va rămâne la un nivel scăzut o perioadă care poate ajunge chiar și la zece ani, din cauza încetinirii creșterii economice a Chinei, dar și a producției de petrol de șist din SUA, care va funcționa ca o frână pentru preț, estimează Vitol, cel mai mare trader independent de petrol din lume, scrie Bursa.

"Este greu de văzut o creștere sepctaculoasă de preț. Ne gândim la un interval de variație, care ar fi între 40 și 60 de dolari. Cred că intervalul acesta de variație ar putea rezista între cinci și zece ani", a declarat directorul general al Vitol Group, Ian Taylor, într-un interviu pentru Bloomberg.

Limita inferioară a acestui interval ar implica o recuperare limitată a cotației petrolului Brent, de referință pentru piața mondială, față de prețul la care se tranzacționează în prezent, de circa 35 de dolari pe baril. Pragul maxim ar aduce prețul la nivelul din iulie 2015, când industria petrolului lua deja măsuri pentru a rezista crizei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close