Antena 3 CNN Economic Biletele de tren s-ar putea scumpi din nou. CFR Călători dă vina pe facturile uriaşe

Biletele de tren s-ar putea scumpi din nou. CFR Călători dă vina pe facturile uriaşe

CFR Călători ar putea majora preţul la bilete, din 2023, dacă inflaţia va creşte foarte mult.

Biletele de tren s-ar putea scumpi din nou. CFR Călători dă vina pe facturile uriaşe
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    04 Oct 2022   •   21:10

"În legislaţie se spune că majorarea preţurilor este impusă de rata de inflaţie. După cum vedeţi, rata de inflaţie, am citit astăzi declaraţia domnului profesor Păun, e posibil să ajungă la sfârşitul anului la 20%. Vom analiza la sfârşitul anului pe bugetul viitor, depinde de nivelul subvenţiei, şi dacă intrăm tot aşa într-o situaţie cu preţuri necontrolate este posibil să luăm în analiză creşterea", a afirmat marţi directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, după audierile din comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor.

Preţurile la biletele de tren s-ar putea majora

"Noi avem un buget preliminat cu 600 de milioane de lei pierderi tocmai din acest calcul al energiei electrice şi al combustibilului. Se fac rectificări bugetare, s-a făcut prima capitalizare la rectificarea de anul acesta în jur de 260 de milioane. Va fi o rectificare probabil şi în noiembrie şi de aici probabil că vom găsi diferenţa de bani. Am cerut prima dată la rectificare 400 de milioane de lei şi mi s-au dat 260. Vom cere spre sfârşitul anului în jur de 150 - 200 de milioane.

Am spus în sală că mai mult ca sigur anul acesta va fi închis cu arierate zero, ceea ce înseamnă că nu vom avea datorii scadente. Asta nu înseamnă că exerciţiul financiar va fi pe zero sau pozitiv, din cauza faptului că această capitalizare nu intră în venituri, deci nu poate fi contabilizată", a susţinut el, potrivit Agerpres.

Şeful CFR Călători a dat asigurări că nu există riscul de a nu pleca trenuri din gară din cauza datoriilor la electricitate.

ANPC a controlat trenurile din Bucureşti. Horia Constantinescu: "O găletuşă, o cârpă murdară şi multă indolenţă!"

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a controlat garniturile de tren de la Revizie Vagoane Bucureşti Basarab şi Revizie Vagoane Bucureşti Griviţa, unde au descoperit condiţile mizerabile în care călătorii erau nevoiţi să călătorească.

Inspectorii au găsit scaune murdare, grupuri sanitare neigienizate, podelele din linoleum murdare, coşuri pline de gunoi, etc.
 

×
Subiecte în articol: bilete tren CFR Calatori facturi
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close