Antena 3 CNN Economic Primării îngropate în datorii. Topul județelor cu cele mai multe restanțe

Primării îngropate în datorii. Topul județelor cu cele mai multe restanțe

Primării îngropate în datorii. Topul județelor cu cele mai multe restanțe
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
24 Apr 2018   •   11:30

Tot mai multe primarii au facturi neachitate către diverşi furnizori. O statistică Jurnalul arată că la nivelul întregii ţări au fost înregistrate restanţe de 195 milioane de lei, în creştere cu 7 milioane de lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În topul datornicilor sunt oraşe mari, precum Timişoara şi Suceava. 

Locul 1 în Topul datornicilor e ocupat de judeţul Vâlcea, unde arieratele mai vechi de 90 de zile, ale autorităţilor locale, sunt de 30 milioane de lei. Din cele 24 de primării din judeţ care au facturi neachitate către diverşi furnizori, se remarcă negativ Prundeni care a adunat aproape o treime din restanţe, aproape 10  milioane de lei. 

Al doilea judeţ în topul ruşinii este Suceava, cu datorii de 17,92 milioane de lei. Mare parte din sumă, respectiv 10,33 milioane de lei, reprezintă restanţele Primăriei Suceava către furnizorii de utilităţi.

Al treilea cel mai dator judeţ este Constanţa, acolo unde primăriile au facturi neplătite de aproape 17 de milioane de lei, în creştere cu aproape un milion comparativ cu anul trecut. Mangalia este codaşa cu datorii neplătite de 6,61 milioane de lei la furnizori şi prestatori de servicii. 

Locul patru în topul datornicilor este ocupat de judeţul Caraş-Severin. Facturile neachitate au atins 14,8 milioane de lei. Mai mult de două treimi din facturile neachitate provin de la Consiliul Judeţean şi de la primăria Caransebeş. 

21 de primării din Vaslui au în total facturi neachitate de 11 milioane de lei, ceea ce plaseză judeţul în top 5 Plasarea în Top 5 datornici.

În schimb, în cazul judeţului Timiş, cea mai mare parte a datoriilor sunt făcute de oraşul Timişoara, cu aproape 10 milioane de lei datorii la furnizori şi prestatori de servicii adunate în 12 luni.

×
Subiecte în articol: judete datorii restante
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close