Antena 3 CNN Economic Primul ministru care face economie la birou. Marcel Boloş: Lucrăm la lumină naturală, nu folosim liftul

Primul ministru care face economie la birou. Marcel Boloş: Lucrăm la lumină naturală, nu folosim liftul

Guvernanții trebuie să fie un exemplu pentru români. O spune chiar premierul Nicolae Ciucă, care somează miniștrii să vină cu un plan pentru reducerea consumului de energie. 

Primul ministru care face economie la birou. Marcel Boloş: Lucrăm la lumină naturală, nu folosim liftul
Sursa foto: Antena 3
15 Sep 2022   •   13:43

Antena 3 vă arată cum se evită risipa în instituțiile statului. Spre exemplu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a schimbat azi becurile.

"Suntem într-o clădire verde, ale cărei consumuri energetice sunt gestionate într-un sistem centralizat, avem pierderile de căldură minimizate, clădirea este reabilitată termic.

În plus, am luat măsura utilizării luminii naturale pentru iluminarea birourilor pe timp de zi, cu geamuri mari şi lumină naturală. Corpurile de iluminat sunt optimizate din punct de vedere energetic.

Cât putem lucrăm la lumină naturală, ca să asigurăm un consum eficient şi raţionalizat de energie electrică.

Toată dotarea este recentă, din fonduri UE şi aparatele nu au consumuri energetice exagerate.

La intrarea în clădire există un set de recomandări pentru colegi, de la folosirea corpurilor de iluminat pe timpul programului de lucru până la recomandările care ţin de aerisirea clădirilor.

În birou, sunt 25 de grade, o temperatură mai mult decât benefică pentru a asigura un mediu de lucru corespunzător, aerul condiţionat nu este pornit", a spus ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş, joi, la Antena 3.

Ce temperatură are ministrul Marcel Boloș în casă iarna: ”Avem costuri de suportat lunar care se simt în bugetul fiecărei familii”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a explicat la Antena 3 că are o temperatură de 21 de grade în casă iarna pentru a face economie.

”Eu iarna sunt obișnuit cu 21 de grade, nu este o temperatură extraordinar de ridicată.

Nu e bine să facem risipă de energie mai ales că avem costuri de suportat lunar care se simt în bugetul fiecărei familii”, a spus Marcel Boloș.

×
Subiecte în articol: marcel bolos energie electrică economie
Parteneri
Horoscop Echinocțiul de toamnă 2023: Succes şi provocări
x close