Prințul Charles a aprins lumânări și s-a recules la Catedrala Patriarhală

30 Mar 2017   •   17:17
Prințul Charles a aprins lumânări și s-a recules la Catedrala Patriarhală Foto: Agerpres

Prinţul Charles a primit din partea Patriarhului Daniel o icoană din mozaic cu sticlă de Murano înfăţişându-l pe Sfântul Andrei şi a asistat, în Catedrala Patriarhală, la un scurt moment de muzică religioasă interpretată de un cor bizantin. 

Prinţul de Wales a fost întâmpinat de Înaltpreasfinţitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, şi de părintele Michael Tiţa, şeful de protocol al Administraţiei Patriarhale. 

În holul Palatului Patriarhiei, Prinţul Charles a fost primit de Patriarhul Daniel, care i-a prezentat picturile murale din încăpere, precum şi semnificaţia acestora. 

Patriarhul i-a povestit oaspetelui său că în clădire s-a realizat Unirea Principatelor, Moldova şi Ţara Românească, în 1859, i-a arătat sala de conferinţe, remarcând faptul că a fost consolidată şi restaurată recent, cu fonduri europene. 

"A fost o muncă foarte grea, dar clădirea e mult mai rezistentă acum decât era la început", a adăugat patriarhul. 

Prinţul Charles l-a întrebat dacă sala este folosită frecvent, iar patriarhul Daniel a explicat că se foloseşte pentru evenimente speciale şi conferinţe. 

Ulterior, cele două delegaţii au avut convorbiri aproximativ o jumătate de oră, după care cei doi oficiali au făcut schimb de cadouri. Prinţul i-a oferit patriarhului un serviciu de farfurii. "Le voi folosi data viitoare, când veţi sta mai mult", i-a spus patriarhul Daniel. 

Şeful Bisericii Ortodoxe Române a primit şi o fotografie înrămată cu Prinţul Charles. 

Un alt moment important l-a reprezentat vizita Catedralei Patriarhale, unde prinţul a aprins o lumânare şi s-a recules. În biserică, el nu a mai fost însoţit de către Patriarhul Daniel, ci doar de către Înaltpreasfinţitul Nifon, care i-a fost şi ghid în interiorul bisericii oferindu-i o serie de detalii despre acest aşezământ. Pe tot parcusul vizitei Prinţului Charles în Catedrala Patriarhală, un cor bizantin a interpretat muzică religioasă. 

Prinţul de Wales a fost însoţit de ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell. La discuţii a fost prezent şi ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache. 

Sursă: Agerpres
x close