Antena 3 CNN Economic Probleme la Carrefour și Zentiva descoperite de ANAF. Bugetul păgubit cu zeci de milioane de lei

Probleme la Carrefour și Zentiva descoperite de ANAF. Bugetul păgubit cu zeci de milioane de lei

Probleme la Carrefour și Zentiva descoperite de ANAF. Bugetul păgubit cu zeci de milioane de lei
22 Ian 2016   •   15:45

ANAF a descoperit în urma controalelor inspecţiei fiscale sume de 70 milioane de lei pe care două dintre cele mai mari companii din România, Carrefour şi Zentiva, le-ar fi ascuns de Fisc, spun surse guvernamentale pentru ECONOMICA.NET.

Carrefour România are astfel obligaţii fiscale suplimentare totale stabilite de 34.401.752 lei.

La impozitul pe profit  s-au stabilit diferenţe suplimentare privind servicii conform contract de prestări servicii încheiat cu firma mama pentru care nu a prezentat documente justificative, conform prevederilor fiscale legale în vigoare, scrie economica.net.
 
De asemenea a făcut cheltuieli fără a avea la bază documente justificative aferente relaţiilor comerciale cu persoane juridice radiate, inactive şi a  avut cheltuieli cu servicii realizate peste preţul pieţei.

Totodată societatea a dedus în mod eronat TVA aferentă unor tranzacţii cu societăţi inactive, această taxă fiid dedusă fără a avea la bază documente justificative.

Solicitaţi de ECONOMICA.NET să comenteze pe marginea situaţiei create, reprezentanţii Carrefour ne-au transmis următoarele: "Carrefour respectă toate legile din România. Sunt în curs discuţii cu ANAF. Nu vă putem oferi informaţii suplimentare".


Cu o istorie îndelungată în România, de peste 50 de ani, Zentiva SA și-a consolidat o prezență diversificată și puternică pe piața locală, care include operațiuni comerciale și industriale. Compania acționează întotdeauna în mod responsabil, în acord cu cele mai înalte standarde etice.
Zentiva dorește să-și reconfirme angajamentul asumat pe termen lung față de pacienții, profesioniștii din domeniul medical și întreaga comunitate din România, în deplină conformitate cu legile și reglementările locale, onorându-și toate obligațiile fiscale, în termenele legale.
” - au declarat reprezentanții companiei Zentiva SA.

×
Subiecte în articol: Carrefour ANAF fisc
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close