Antena 3 CNN Economic Program politic: Limita maximă calculată de Guvern la creşterea salariului minim, mai mică decât în vechiul program

Program politic: Limita maximă calculată de Guvern la creşterea salariului minim, mai mică decât în vechiul program

Program politic: Limita maximă calculată de Guvern la creşterea salariului minim, mai mică decât în vechiul program
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    07 Mar 2014   •   12:53
Limita maximă până la care ar urma să crească, în etape, până în 2016 salariul minim este în programul noului Guvern mai mică decât limita superioară asumată de Guvernul USL în decembrie 2012, fiind calculată acum la 1.100 lei, faţă de ţinta de 1.200 lei fixată atunci pentru acelaşi interval.
 
Astfel, în programul de guvernare asumat la sfârşitul anului 2012, angajamentul era pentru o creştere progresivă a salariului minim pe economie, până în anul 2016, până la 1.200 lei.
 
În programul noului Cabinet Ponta III, creşterea progresivă a salariului minim pe economie este prevăzută până la 1.100 lei, până la sfârşitul aceluiaşi an, 2016.
 
În acelaşi timp, este păstrat angajamentul de reducere a CAS cu 5 puncte şi de scădere a TVA la 19%, dar este introdusă formularea "în măsura în care cadrul fiscal-bugetar o va permite".

Citiţi şi Schimbări MAJORE pentru români, în Programul politic: Executivul vrea TVA de 19%, şomaj parţial, schimbarea sistemului de pensii, emisiuni extinse în maghiară
 

×
Subiecte în articol: salariu minim guvern ponta III
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close