Antena 3 CNN Economic Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 a fost deblocat. Preşedintele AFM, anunţ pentru români

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 a fost deblocat. Preşedintele AFM, anunţ pentru români

Veste bună pentru românii care vor să își pună panouri fotovoltaice. A fost deblocat programul "Casa Verde", iar preşedintele AFM a vorbit, la Antena 3 CNN, despre sprijinul pe care îl primesc beneficiarii din partea statului.

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 a fost deblocat. Preşedintele AFM, anunţ pentru români
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Ian 2024   •   08:39

După luni de așteptare, zeci de mii de beneficiari au putut să-și aleagă, în sfârșit, firma cu care să lucreze pentru montarea panourilor fotovoltaice. 

Astfel, toți solicitanții au la dispoziție un termen de cel mult 90 de zile pentru selectarea unui instalator. 

Prin urmare, 90.000 de gospodării vor avea facturi mai mici pentru curentul electric, producând și energie verde nepoluantă.

"Cei care au ales deja un instalator pot rămâne la aceeași alegere. Dacă vor să schimbe instalatorul, pot beneficia de acest lucru.

Citește și: Sebastian Burduja: ”Cred că până în 2030 am putea avea spre 10.000 de MW din energie regenerabilă”

Dacă deja s-au înscris la un instalator și au fost validați în sistem, pot rămâne în continuare, fără niciun fel de problemă", a spus Laurențiu Neculaescu, președintele AFM, la Antena 3 CNN.

Mai mult, ediția din 2024 va avea un buget record, în valoare de 2 miliarde de lei, fonduri pentru aproximativ alte 100.000 de case.

Beneficiarii care trebuie să își aleagă instalatorul primesc din partea statului un sprijin de 20.000 de lei pentru a se monta panouri fotovoltaice, iar contribuţia proprie va fi de 2.000 de lei.

"Deocamdată, nu avem în vedere majorarea finanțării pe care o acordă Administrația Fondului pentru Mediu, însă odată cu majorarea TVA-ului, s-a ieftinit și prețul panourilor, deci, oarecum, s-a compensat.

Nu am avut sesizări sau plângeri din partea instalatorilor despre faptul că nu se mai încadrează în bugetul de 20.000 de lei", a mai adăugat Laurențiu Neculaescu, la Antena 3 CNN.

Amintim că programul a fost suspendat din septembrie 2023, după contestația unui instalator.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close