Antena 3 CNN Economic Propunerea controversată a ajuns pe masa premierului: Marile magazine să fie închise în weekend

Propunerea controversată a ajuns pe masa premierului: Marile magazine să fie închise în weekend

Propunere controversată pe masa Executivului: comercianţii de produse tradiţionale îi cer premierului ca marile magazine să fie închise în weekend.

de Cătălina Mănoiu    |    19 Mar 2024   •   14:10

O decizie în acest sens ar putea fi luată chiar azi, când şeful Guvernului discută cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine

Cererea vine în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a anunţat ca plafonarea adaosurilor la preţurile alimentelor de bază să fie prelungită până la 31 decembrie 2024. 

Acesta a precizat că măsura este una justificată, până când inflația va ajunge sub 5% la sfârșitul anului. 

Astăzi sunt așteptați la Guvern comercianții de produse tradiționale care vor avea o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu. 

Este o întâlnire care a fost cerută de premier și le-a solicitat acestora să vină cu propuneri pentru a crește vânzarea de produse tradiționale, dar și pentru a reduce prețurile.

În rândul propunerilor care au fost pregătite de comercianții de produse tradiționale se numără și această propunere controversată, potrivit căreia statul ar trebui să dispună închiderea supermarketurilor începând de sâmbătă de la ora 13:00 și până luni dimineață. 

Cei care fac această propunere spun că în acest fel oamenii ar fi îndreptați mai degrabă către piețe sau târguri tradiționale și ar crește vânzarea de produse românești. 

De cealaltă parte, tot comercianții de produse tradiționale vor cere astăzi Guvernului să fie reduse comisioanele pentru tichetele de masă și totodată să fie eliminat impozitul de 1% pentru marile companii, pentru că spun aceștia că afectează sistemul de distribuție de alimente.

Acestea sunt propuneri care vor fi discutate la Guvern și apoi va fi anunțată o decizie, vor fi formate niște grupuri de lucru. 

În urmă cu o seară, premierul Marcel Ciolacu a anunțat, de asemenea, că susține amendamentul depus în Parlament care prelungește schema de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul acestui an.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close