Antena 3 CNN Economic Provocările social-economice în noua ordine mondială

Provocările social-economice în noua ordine mondială

Contextul schimbărilor mediului financiar la nivel european şi a nevoii de actualizare la condiţiile pe care le resimte comunitatea au fost pe masa de lucru a Conferinţei Europene a Serviciilor Financiare. Evenimentul a fost organizat de Institutul de Studii Financiare.

Provocările social-economice în noua ordine mondială
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mar 2023   •   12:40

Actualizarea studenţilor în contextul socio-economic actual reprezintă un aspect foarte important. Mai ales, având în vedere provocările care sunt la ora actuală în mediul academic.

"Rezultatele, sigur, nu fac decât să concluzioneze direcţiile viitoare în care ne aflăm şi spre care mergem. Pe zona de investiţii sociale, pe zona de ESG, tot ce ţine de performanţele sociale şi de mediu, asta este direcţia 20-30 a Naţiunilor Unite spre care trebuie să ne ducem cu toţii, inclusiv în zona de servicii financiare.

Trebuie să ne adaptăm cerinţelor internaţionale, cerinţelor Uniunii Europene de convergenţă, criteriilor de convergenţă, astfel încât dacă nu ne adaptăm rămânem pe dinafară. Dacă nu răspundem cu deschidere la tot ce înseamnă sustenabilitate, protejarea mediului, investitorii nu vin, aşa încât pentru a se integra în spaţiul european trebuie să cunoaştem tendinţele europene şi să ne adaptăm", a declarat Monica Achim, profesor universitar la Universitatea Babeş-Bolyai.

"Concluziile sunt unele pozitive, pe care sunt sigur că le vom continua la Alba Iulia unde, de asemenea, vom avea un eveniment pe care îl vom organiza împreună pe data de 11 mai, la care Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Institutul de Studii Financiare ne sunt parteneri. În mediul academic, după cum ştiţi, ne confruntăm cu un abandon şcolar şi procentul nu este mic. Acest gen de evenimente ne ajută să fim mai aproape de studenţi şi prin această modalitate eu cred că se va reuşi stoparea acestui fenomen", a explicat şi Dan Topor, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice.

Citeşte şi: Concluzii după ECFS 2023 - Conferinţa Europeană a Serviciilor Financiare

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close