Antena 3 CNN Economic Radu Soviani: „E halucinant ce propune ministrul Finanțelor. Generațiile următoare o vor duce mai prost”

Radu Soviani: „E halucinant ce propune ministrul Finanțelor. Generațiile următoare o vor duce mai prost”

Radu Soviani: „E halucinant ce propune ministrul Finanțelor. Generațiile următoare o vor duce mai prost”
Sursa foto: Foto: Facebook/Radu Soviani
12 Apr 2017   •   20:26

Radu Soviani a atras atenția asupra a ceea ce se întâmplă în aceste zile cu politicile economice din România. Analistul financiar susține că generația următoare va fi sacrificată cu deciziile care se iau acum.

„Suntem într-un moment halucinant al politicilor economice din România. Politica fiscală se anunță pe la garduri. Doamna Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, nu are atribut în a anunța politica fiscală, asta o are a face premierul și ministrul Finanțelor. Și vedem că ministrul Finanțelor vine cu un discurs de acum 40 de ani, care nu înțelege nimic din economia modernă. Pentru prima dată în ultima sută de ani se creează prin aceste politici guvernamentale premizele ca generațiile următoare să o ducă mai prost decât generația noastră. (...) Aceste măsuri halucinante vor antrena o spirală care nu va mai putea fi oprită a datoriei publice. Mă refer în primul rând la anunțurile privind majorarea salariilor de anul viitor cu 10 miliarde, încă 10 miliarde peste alți doi ani. În condițiile în care aceste sume nu sunt asigurate din surse de finanțare, ele vor fi asigurate din împrumuturi care vor deveni din ce în ce mai scumpe. (...)În 7-8 ani dublăm datoria publică, pe care trebuie să o plătească generația care vine după noi, practic amputezi orice șansă de dezvoltare”, a declarat în emisiunea Punctul de Întâlnire, Radu Soviani.

×
Subiecte în articol: Radu Soviani Punctul de întâlnire
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close