Antena 3 CNN Economic Radu Tudor a prezentat la Antena 3 cifrele adevărului. Câți bani a colectat, de fapt, ANAF în 2018

Radu Tudor a prezentat la Antena 3 cifrele adevărului. Câți bani a colectat, de fapt, ANAF în 2018

Radu Tudor a prezentat la Antena 3 cifrele adevărului. Câți bani a colectat, de fapt, ANAF în 2018
Sursa foto: foto: Pixabay.com
08 Mai 2018   •   19:50

În contexul războiului dintre președintele Klaus Iohannis și reprezentanții Guvernului, Radu Tudor a prezentat, marți, în exclusivitate la "Punctul de Întâlnire", trei documente furnizate de Ministerul de Finanțe.

"Sunt două realități: au încasat mai mult decât în 2017, dar au încasat mai puțin decât și-au propus în programul de guvernare", a explicat Radu Tudor.

Din documentul de la Finanțe, care prezintă situația colectărilor veniturilor bugetare de către ANAF în primele luni din 2018 și evoluția față de 2017, se observă creșteri și depășiri față de anul precedent, cu excepția lunii martie 2018.

În a treia lună a acestui an s-au încasat mai puțini bani față de ce și-a propus PSD în programul de guvernare, nu față de anul 2017.

Potrivit prim-vicepreședintelui PNL București, Marius Vintilă, încasările ANAF nu au fost doar sub ceea ce și-au propus social-democrații în programul de guvernare, ci și mai mici decât ce prevedea legea bugetului.

"Nu e doar sub ce PSD și-a propus în programul de guvernare, cu ăia ne-am obișnuit că nu se întâmplă. Problema e alta, că e mai puțin decât și-au propus în legea bugetului, votată la finalul lui 2017, adică legea pe care noi funcționăm astăzi și trebuie să încheiem acest an", a spus Marius Vintilă.

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close