Antena 3 CNN Economic Radu Tudor: Când China anunţă investiţii de miliarde într-o ţară, cota acelei ţări creşte

Radu Tudor: Când China anunţă investiţii de miliarde într-o ţară, cota acelei ţări creşte

Radu Tudor: Când China anunţă investiţii de miliarde într-o ţară, cota acelei ţări creşte
de M.T.    |    27 Noi 2013   •   19:57

Când China anunţă investiţii de miliarde într-o ţară, cota acelei ţări creşte, a afirmat jurnalistul Radu Tudor, în cadrul emisiunii "La ordinea zilei", de la Antena 3.

„Chinezii sunt, probabil, naţia cea mai curtată în momentul de faţă de toate marile democraţii ale lumii. China este printre cele mai bogate ţări ale lumii, dacă nu chiar cea mai bogată, şi cu cea mai mare disponibilitate de investiţii în plină criză”, a explicat Radu Tudor.

„Eu n-aş minimiza nici expresia asta cu tigrul, pentru că este o expresie folosită de 20 de ani de economiştii occidentali pentru economiile care au explodat în sud-estul Asiei şi care au repus pe orbită un întreg continent. Alţii ar fi dat, probabil, sume importante de bani sau ar fi făcut concesii uriaşe să se spună despre ei acelaşi lucru”, a continuat jurnalistul.

„În momentul în care un prim-ministru atât de important, al unei ţări atât de bogate, vine şi laudă ţara ta şi spune că va face investiţii, trebuie să marcăm acest moment ca fiind unul foarte fast pentru România. În momentul în care China anunţă investiţii de câteva miliarde de euro în ţara ta, acelei ţări îi creşte cota şi interesul pentru alte companii, de altă natură, va fi la fel de mare”, a mai spus realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire".

„Chair dacă sunt nişte comunişti, iar mie comunismul îmi crează frisoane de neplăcere, trebuie să spunem un lucru: în momentul de faţă, sunt analişti occidentali importanţi care spun că e bine pentru România că a ales China şi nu Rusia”, a concluzionat Radu Tudor.

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close