Antena 3 CNN Economic Raluca Turcan, îngrijorată de plata pensiilor. Ministrul a lăsat să se înţeleagă că banii nu ar acoperi cheltuielile prevăzute

Raluca Turcan, îngrijorată de plata pensiilor. Ministrul a lăsat să se înţeleagă că banii nu ar acoperi cheltuielile prevăzute

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, este îngrijorată de plata pensiilor pentru acest an. 

Raluca Turcan, îngrijorată de plata pensiilor. Ministrul a lăsat să se înţeleagă că banii nu ar acoperi cheltuielile prevăzute
Sursa foto: hepta
de Milena Niță    |    12 Feb 2021   •   13:31

Într-o intervenţie la un post de televiziune, Raluca Turcan a lăsat să se înţeleagă faptul că banii cu care ar trebui să subvenţioneze bugetul pentru a plăti pensiile nu ar acoperi cheltuielile prevăzute.

"Ne-am asumat la 1 septembrie 2020 o majorarea punctului de pensie cu 14%, ne-am fi dorit ca şi anul acesta, pensiile să fie indexate cu rata inflaţiei.

În programul de guvernare aveam o intenţie de mărire a punctului de pensie cu 8% în ideea în care economia urma să-şi revină. 

Bugetul pe care îl avem ne aduce în situaţia în care putem plăti până la finalul anului majorarea de 14%, ceea ce înseamnă un efort bugetar de 7,7 miliarde de lei pe lună şi până la finalul anului trebuie să subvenționăm din bugetul de stat, al asigurărilor sociale, cu aproximativ 18,9 miliarde lei, ca să putem plătim pensiile. 

Vedem cât de mult aceste cifre ne acoperă cheltuielile pe care vrem să le facem", a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan, la B1 TV.
 

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan pensii plată pensii
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close