Antena 3 CNN Economic Raluca Turcan anunţă creşterea pensiilor şi alocaţiilor. "Din 1 ianuarie 2022, indexăm şi salariul minim"

Raluca Turcan anunţă creşterea pensiilor şi alocaţiilor. "Din 1 ianuarie 2022, indexăm şi salariul minim"

Pensii 2021. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat, joi, pensiile, alocațiile și salariul minim vor creşte de anul viitor, însă nu a lansat şi procente în acest sens.

Raluca Turcan anunţă creşterea pensiilor şi alocaţiilor. "Din 1 ianuarie 2022, indexăm şi salariul minim"
Sursa foto: Hepta | Mediafax_Foto-Alexandru_Dobre
de Milena Niță    |    11 Noi 2021   •   13:15

Pensii 2021. "Orice om politic responsabil îşi doreşte să majoreze veniturile, deci cu siguranţă temele acestea nu ne vor despărţi. Majorarea veniturilor nu e un subiect care să ne despartă", a spus Raluca Turcan, făcând referire la relaţia PNL cu PSD.

Cât priveşte veniturile, "începând de anul viitor, alocaţiile şi pensiile vor fi indexate, reformele sunt demarate. Indexarea pensiilor se va face cu 6-12%", a mai precizat Turcan.

Raluca Turcan: "Pensiile cresc cu 6-12%"

"Am luat deja şi decizia de creştere a salariului minim, există un calendar, discuţiile tehnice continuă (...) Creşterea salariului minim începând de la 1 ianuarie 2022. 

Nu anunţăm concret procentul de creştere", a spus Raluca Turcan, motivând că lucrul acesta nu ţine neapărat de Ministerul Muncii, ci şi de Guvern.

Întrebată despre posibilitatea ca PNL să cedeze Ministerul Muncii către PSD, Turcan a spus că la discuţiile avute nu s-a vorbit despre acest lucru. 

Şefa de la Muncă a negat şi posibilitatea unor eventuale concendieri. "Nu am participat la o discuţie care să presupună concedieri".

"Scopul unui program de guvernare nu se rezumă la o persoană, ci la principii, de a continua reforma marilor sisteme. Reforma asistenței sociale, să venim cu servicii integrate, să creștem ocuparea, iar veniturile să crească și pentru cei care muncesc.

Turcan spune că din 2022, cresc şi alocaţiile copiilor

Întotdeauna trebuie să găsești puncte de vedere în comun. În momentul de față suntem în discuții tehnice pe pensii, alocații.

Există un calendar și vom anunța când vom lua o decizie. Urmează să mai avem discuții tehnice. Deciziile se iau împreună cu cei de la Finanțe", a mai spus Raluca Turcan.

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close