Antena 3 CNN Economic Reducerea de 50 de bani la pompă pentru benzină şi motorină este opţională. Cum vor autorităţile să îi convingă pe operatori să reducă preţul

Reducerea de 50 de bani la pompă pentru benzină şi motorină este opţională. Cum vor autorităţile să îi convingă pe operatori să reducă preţul

Reducerea de 50 de bani la pompă pentru benzină şi motorină este opţională, însă autorităţile au un plan pentru a-i convinge pe operatorii de benzinării să aplice mecanismul de compensare a preţului la combustibil.

Reducerea de 50 de bani la pompă pentru benzină şi motorină este opţională. Cum vor autorităţile să îi convingă pe operatori să reducă preţul
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Alin Tarnovschi    |    28 Iun 2022   •   11:55

Planul autorităţilor a fost gândit ca opţional pentru a nu pune presiune pe operatorii mai mici de benzinării, care nu au marjele de câştig ale marilor lanţuri de benzinării, arată un articol publicat de profit.ro.

Astfel, benzinăriile care îşi asumă aplicarea reducerii de 50 de bani pe litru pot compensa jumătate din sumă (25 de bani pe litru) din sumele pe care le datorează la buget, cum ar fi TVA.

Impactul bugetar al măsurii de compensare a preţului la benzină şi motorină este de circa 200 de milioane de lei pe lună, partea statului. În urma discuțiilor pe care autoritățile le-au avut cu marile lanțuri de benzinării, există așteptări ca acestea să intre în mecanismul de compensare.

Mecanismul de compensare pentru operatorii de benzinării a fost gândit pentru a fi eficient şi rapid şi ar putea fi aplicat şi în alte domenii, mai ales în contextul în care statul are întâzieri mari la decontarea sumelor datorate firmelor.

×
Subiecte în articol: benzina motorina
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close