Antena 3 CNN Economic Cine beneficiază de reduceri fiscale în 2016. Ce prevede noul Cod Fiscal

Cine beneficiază de reduceri fiscale în 2016. Ce prevede noul Cod Fiscal

Cine beneficiază de reduceri fiscale în 2016. Ce prevede noul Cod Fiscal
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Feb 2016   •   09:49
Codul Fiscal intrat în vigoare la începutul anului prevede o serie de deduceri fiscale, în funcţie de tipul de activitate şi de entitatea care este supusă impozitării.

De exemplu, proprietarii care-și închiriază imobilele se vor bucura de reducerea poverii fiscale.

De aceeaşi deducere beneficiază şi românii care sunt plătiţi pe drepturi de proprietare intelectuală. Noul Cod Fiscal vine cu avantaje şi pentru persoanele juridice.

Cei care au mai multe cheltuieli decât venituri pot înregistra o pierdere fiscală, care este însă reportată şi poate fi scăzută din veniturile impozabile ale următorilor 5 ani. Conform noului Cod Fiscal, şi modul de calcul al deducerii personale s-a modificat.

Începând cu 1 ianuarie 2016, cei care au un venit brut lunar de până la 1.500 de lei vor fi scutiţi parţial de impozit, suma variind în funcţie de numărul de persoane pe care le au în întreţinere.

Până anul trecut, deducerea personală pornea de la 250 lei, spre deosebire de 300 de lei, cât este punctul de start în prezent. Diferenţiată este şi scutirea de impozit pentru veniturile curpinse între 1.501 şi 3.000 de lei.

Atenţie, însă! Ce depăşeşte această sumă nu mai beneficiază de deducere fiscală.

 

×
Subiecte în articol: cod fiscal impozite taxe
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close