Antena 3 Economic Aceste maşini vor fi interzise din 2021. Anunţul făcut de RAR pentru şoferi

Aceste maşini vor fi interzise din 2021. Anunţul făcut de RAR pentru şoferi

de Georgiana Adam    |    17 Oct 2020   •   13:30
Aceste maşini vor fi interzise din 2021. Anunţul făcut de RAR pentru şoferi
Sursa foto: Pixabay

Veşti neplăcute pentru şoferi. De la anul, se schimbă regulile de înmatriculare ale maşinilor, anunţă Registrul Auto Român (RAR).

Începând din 1 ianuarie 2021, conducătorii auto interesaţi de maşinile din Marea Britanie trebuie să ştie că autovehiculele cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate, potrivit gandul.ro.

Decizia are legătură cu perioada de tranziție la Brexit, astfel că România este obligată să nu mai permită nici importurile de mașini cu volan pe dreapta din Regatul Unit, care de la 1 ianuarie 2021 nu vor mai putea fi înmatriculate.

Ce se întâmplă cu cei care deja au maşini cu volan pe dreapta

Pe de altă parte, în ceea ce-i priveşte pe românii care deja au mașini cu volan pe dreapta care sunt deja înmatriculate și circulă pe străzile din România, nu există nicio prevedere legislativă specială. 

"Personal, cred că ar trebui făcut acest lucru, dar pentru clarificarea poziției naționale cu privire la acest subiect trebuie precizat că legislația din România transpune și pune în aplicare legislația europeană în domeniu, legislație care nu permite introducerea de interdicții de natură tehnică", afirmă directorul general al RAR, Radian Tufă.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close