Antena 3 CNN Economic Aceste maşini vor fi interzise din 2021. Anunţul făcut de RAR pentru şoferi

Aceste maşini vor fi interzise din 2021. Anunţul făcut de RAR pentru şoferi

Veşti neplăcute pentru şoferi. De la anul, se schimbă regulile de înmatriculare ale maşinilor, anunţă Registrul Auto Român (RAR).

Aceste maşini vor fi interzise din 2021. Anunţul făcut de RAR pentru şoferi
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    17 Oct 2020   •   13:30

Începând din 1 ianuarie 2021, conducătorii auto interesaţi de maşinile din Marea Britanie trebuie să ştie că autovehiculele cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate, potrivit gandul.ro.

Decizia are legătură cu perioada de tranziție la Brexit, astfel că România este obligată să nu mai permită nici importurile de mașini cu volan pe dreapta din Regatul Unit, care de la 1 ianuarie 2021 nu vor mai putea fi înmatriculate.

Ce se întâmplă cu cei care deja au maşini cu volan pe dreapta

Pe de altă parte, în ceea ce-i priveşte pe românii care deja au mașini cu volan pe dreapta care sunt deja înmatriculate și circulă pe străzile din România, nu există nicio prevedere legislativă specială. 

"Personal, cred că ar trebui făcut acest lucru, dar pentru clarificarea poziției naționale cu privire la acest subiect trebuie precizat că legislația din România transpune și pune în aplicare legislația europeană în domeniu, legislație care nu permite introducerea de interdicții de natură tehnică", afirmă directorul general al RAR, Radian Tufă.
 

×
Subiecte în articol: înmatriculare maşini volan dreapta
Parteneri
Medicul cu salariu de 7.000 de euro care cerea şpăgi uriaşe de la pacienţi
x close